28/1/11

ENSAÏMADES

Quan tinc festa m’agrada aixecar-me pel matí , sense fer fressa i esmorzar un cafè americà tot llegint un bon llibre, o fullejant alguna revista de cuina ,decoració o article de diari.

Aquest moment perfecte, esdevé en idíl•lic, si, a mes a mes, ve acompanyat d’algun mos.
En el meu darrer esmorzar festiu , vaig fer aquestes ensaïmades que vaig veure al blog Las recetas de Sara.
Estan molt bones, tot i que , no m’han quedat tant flonges com m’esperava. Crec que em falta experiència amb les masses que porten llevat fresc. Seguiré fent proves.


Ensaïmades:
Ingredients:
Massa mare:
- 10 ml d’aigua
-10 gr de llevat fresc
-80 gr aproximadament de farina
Massa:
-510 gr de farina
-110 gr de sucre
-110 gr d’aigua
-10 gr de llevat fresc
-3 ous
-30 ml d’oli d’oliva
-Llar de porc
-oli de gira-sol
-Sucre de llustre
Procediment:
1-Posar la massa mare en un bol i amassar fins a formar una bola, la cobrim d’aigua i esperem a que floti, en aproximadament 10 minuts.
2-Posem en un altre bol , la resta de farina, el sucre, l’aigua, el llevat i els tres ous i amassem.
3 -Afegim la massa mare i anem agregant l’oli d’oliva ,poc a poc.
4- Tapem i deixem reposar la massa 15 minuts.
5-Engreixar bé, amb l’oli de gira-sol, la taula de treball , i agafarem porcions de aproximadament 60 gr , i l’estirarem amb el corró, si es trenca una mica no passa res.
6-Untar amb la llar i enrotllar, la massa, formant un xurro i donar forma d’espiral.
7- Col•locar , separades, en una safata per el forn, tapar i deixar llevar 2 hores aproximadament ,o fins que doblin el seu volum.
8-Coure a 170 graus , ruixades amb aigua , durant 12 minuts aproximadament, o fins que agafin un color daurat.
9-Deixar refredar i empolvorar amb sucre de llustre.

7 comentaris:

  1. han quedat maquisimessssss,crec que ho intentare jeje un petó

    ResponElimina
  2. Bon dia Emma,
    el meu esmorzar preferit! Faig ensaimades des de fa anys i m'encanten. Tu dius que potser no t'han quedat prou flonjes? Doncs no ho sembla! Jo les congelo i queden exactament igual! Les trec 15 minuts abans i llestos! Petonets maca,

    ResponElimina
  3. T´ha quedat molt bé i me l´apunto...tenia entès que fer ensaïmades a casa era molt complicat...Em guardo la recepta. A mi les ensaÏmades m´encanten. Les trio abans que un croissant!

    ResponElimina
  4. Per esmorza si tinc que triar entre un croissant o una ensaïmada, dons o tinc clar, sempre serà l'ensaïmada.
    El que més important és haver-ho fet, només per això cal facilitar-te
    Salut i bona cuina

    ResponElimina
  5. Com a bona mallorquina que sóc t'han quedat fantàstiques!! La pinta és igual que les que venen als forns!! Jo en vaig fer abans de tenir bloc, a veure si m'animo a tornar-les a fer i a publicar-les. M'agraden molt! Un petó, guapa. Paula

    ResponElimina
  6. Hola Paula!! Doncs anima't i penja la recepta i la provarem. A Mallorca teniu unes ensaïmades fantàstiques!! Emma.

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.