14/1/11

SOPA SUAU DE PEIX AL ROMANÍ.


Quan compro lluç o rap, sempre demano que em guardin els caps i les espines,i aprofito per fer aquesta sopa.
Amb molt pocs ingredients queda molt bona i el toc de romaní la fa molt aromàtica.

Sopa suau de peix al romaní:

Ingredients:
-2 caps de rap i espines
-2 caps de lluç i espines
-200 gr de gambes
-1/4 kg de musclos
-unes branquetes de romaní (o 1 culleradeta de romaní sec)
-1 fulla de llorer
-3 cullerades soperes de sofregit de tomàquet
-1 picada d’all i julivert
-100 gr de fideus
-50 gr. d’arròs
-sal
Procediment:
1-Bullir el peix i les gambes amb la fulla de llorer i les branquetes de romaní i sal durant 25 minuts aproximadament.
2- Un cop bullit, colar el brou i reservar.
3- Triar el peix i esmicolar-lo .
4- Pelar les gambes .
5- Fer els musclos al vapor , treure la closca i reservar.
6-Posaral foc, en una olla, el brou, el peix esmicolat, les gambes i els musclos.
7-Afegir dues cullerades soperes de sofregit, i quan arrenqui el bull, tirar els fideus i l’arròs. Coure 20 minuts més, o fins que la pasta estigui a punt.
8-Finalment tirar la picada, rectificar el punt de sal  i remenar bé.

7 comentaris:

  1. Hola Emma,
    Justament aquest matí he comprat lluç i rap per fer croquetes (porto tota la tarda) i he fet un brou amb els caps i espine... aiaiai! si arribo a veure aquesta entrada abans li poso el romaní.. amb el que m'agraden a mi les herbes! A la propera ho faig! Petons,

    ResponElimina
  2. mmmmm Emma quina pinta mes bona,a casa la sopa de peix aixi ens agrada molt,com ens coneixes jejeje petonetssss la presentació moolt macaaa.

    ResponElimina
  3. Quina sopa!
    La propera vegada que en faci provaré de donar-hi el toc de Romaní

    ResponElimina
  4. Hola Elen!!Quina casualitat!!Espero que facis una entrada de les croquetes de peix que has fet!Petons!

    ResponElimina
  5. Hola Agnés!!Som "soperos" ehh??Petons.

    ResponElimina
  6. Hola Nuria!!El romaní lliga molt amb el peix!

    ResponElimina
  7. Emma, molt bona proposta; a casa ens agrada la sopa de peix que és ideal per depurar sobretot, ara despre´s dels excessos del Nadal...Li proposaré a la meva mare a què afegeixi el toc de romaní.

    petons

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.