S’ha obert la temporada de caça de bolets. Els boletaires son els meus pares, que perden el mon de vista en quant detecten un bolet al bosc. Literalment surten a la caça del bolet. Nosaltres ens els mengem encantats. Ens agraden moltíssim, i com que la temporada es més aviat curta, l’aprofitem bé.
Els primers bolets de la temporada han sigut uns Ous de Reig. Son espectaculars, amb el seu peu en forma d’ou dur de color blanc,i el barret taronja, com el rovell. Tenen un gust molt fi, i es pot degustar en cru,tallat molt finet i amb un rajolí d’un bon oli d’oliva i una mica de suc de llimona. També es pot fer una sopa com aquesta ,del llibre “La millor cuina dels bolets” d’en Llorenç Petràs.
Sopa d’Ous de Reig
Ingredients:
-1/2 Kg d’ous de reig
-4 escalunyes
-100gr de mantega
-1 branqueta d’estragó
-Llesques de pa torrat
-Formatge manxec ratllat
-6 tasses de brou de carn
Preparació:
1- En una cassola fregir les escalunyes, picades ben fines ,amb la mantega.
2- Quant comenci a enrossir,afegir els bolets tallats en juliana i l’estragó. Ofegueu-ho durant 5 minuts.
3- Afegir el brou , i que cogui durant 5 minuts més.
4- Servir en cassoletes de fang individuals, i col•locar a sobre les llesques de pa torrat. Tirar per a sobre un polsim de formatge ratllat i posar-ho a gratinar al forn fins que enrosseixi.
5- Servir en les mateixes cassoletes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.