5/11/10

COCA DE MONIATO

Amb la tardor,arriba el moniato que és un tubercle comestible, que normalment acompanya a les castanyes i als panellets la nit de la Castanyada. Es solen fer al forn, i estan boníssims.
Amb els moniatos cuits que han sobrat de la Castanyada, he decidit fer aquesta coca,que he vist al blog Webos fritos, ells la fan amb carbassa, fruit també de la tardor , però que jo he canviat per els moniatos. Queda molt flonja i ,si hi poseu aquestes mides, una súper coca.

COCA DE MONIATO:

Ingredients:

-500gr de moniatos ,fets al forn i pelats (o carbassa).

-300 gr de sucre

-500 gr de farina

-200ml d’oli de gira-sol o oli suau.

-5 ous

-gasificant (1 sobre blanc i un altre de blau)

-1 sobre de llevat químic

Procediment:

1-Barrejar amb la batedora els ous amb el sucre, fins que augmenti de volum, i afegir els moniatos fets puré i l’oli.

2-Tamisar la farina amb els gasificants i el llevat.

3-Finalment unir-ho tot i posar en un motllo folrat amb paper de forn o de plata o greixat amb oli. La massa queda una mica espessa, així que costa un xic d’igualar la superfície. Tirar per sobre una mica de sucre i canyella.

4-Posar al forn a 170 graus, i coure durant 40 minuts aproximadament. Anar comprovant ,amb un punxó, a partir dels 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.