La meva avia era una gran cuinera, de les de abans. Amb qualsevol ingredient i en un moment, preparava plats boníssims .
Aquests bunyols els feia quan jo era petita. Recordo perfectament que es posava a la cuina i passat un temps, en sortia amb una platerada d’aquest bunyols, llestos per ser menjats .Per mi eren màgics, dons els feia sense gens de llevat, i s’inflaven moltíssim.
Com que són buits per dins , es poden farcir amb nata , crema, o trufa. O simplement empolsats de sucre per a sobre,són perfectes.
Per a mi, com el seu nom indica , són “mossegades dolces de vent”.
Bunyols de vent:
Ingredients:
-1/4 de litre d’aigua
-100 gr de mantega
-150 gr de farina, passada pel sedàs.
-8 ous
-2 cullerades soperes de llet
-Un pessic de sal
-Paella amb abundant oli per fregir
Preparació:
1-Posar en un cassó l’aigua, la mantega i la sal al foc.
2-En el moment que arrenqui el bull, afegir tota la farina de cop i remoure ràpidament, sense apartar del foc, amb una espàtula de fusta, fins obtenir una bola que es desprengui de les parets del cassó. En aquest punt retirar del foc.
4-Ja fora del foc, afegir un ou i remenar enèrgicament . Anar incorporant el ous, un a un , fins aconseguir una massa fina .
5-Posar la paella amb l’oli al foc , i quan sigui ben calent, tirar-hi cullerades de pasta, no gaire plenes, perquè s’inflen molt.
6- Un cop daurats, retireu-los a sobre de paper de cuina o reixa, per treure l’excés d’oli, i empolsar amb sucre granulat o en pols.
7-Podem farcir-los de crema, nata o trufa , un cop freds.
Hola Emma,
ResponEliminaSóc el Toni Minyó, hem provat de fer els bunyols de la iaia gruixuda i no ens acaben de quedar bé...
crec que el problema es el fregir-los, pots detallar més com s'han de coure ???
em comparat la recepta amb altres de bunyols de vent i 8 ous son molts més que a les altres... els nostres tenien gust a truita !!!
aconselle'ns pleaseeeeeeeeeeeeeee
Hola! Perdoneu-me per respondreu- vos tant tard, però no he mirat el correu del blog.
EliminaLa recepta dels bunyols de vent, es pot fer amb la meitat d’ingredients, i tot i així, en surten un munt.
Per fregir-los, l’oli ha d’estar molt calent, s’omple una cullera de postre, i amb una altre es fa caure la massa dins de l’oli.
A nosaltres sempre ens han quedat bé, amb aquesta proporció d’ ingredients.
Quan vulgueu, si coincidim a Sant Feliu, en podem fer a Cal Foguer. Estarem encantats de compartir uns bunyols amb vosaltres!
Una abraçada,
Emma