30/11/10

SOPA DE CEBA

No sé perquè, quan el dia està tapat, fa fred, plou..es fa fosc molt aviat...em ve de cara una sopa calenta.

Avui he fet una sopa de ceba. Penso que no hi ha res com un bol de sopa de ceba, amb una llesca de pa torrat i formatge parmesà gratinat al forn, per treure el fred del cos. És una sopa molt senzilla, però tant bona i reconfortant....

Sopa de ceba:
Ingredients:
-3 cullerades d’oli
-2 cebes mitjanes tallades fines
-1 litre de brou ( també pot ser de pastilla)
-4 llesques de pa torrat
-100 gr de formatge parmesà ratllat
-1 cullerada de vi blanc
-2 cullerades de farina
-Sal
Preparació:
1-En una olla , posar a fregir la ceba.
2- Quan estigui rossa, tirar la farina i torrar una miqueta.
3-Afegir el brou i el vi i una miqueta de sal. Coure 20’.
4-Servir la sopa amb una llesca de pa torrat amb formatge parmesà gratinat al forn.

3 comentaris:

  1. Hola Emma,
    No se el per què, però jo no n’he fet mai a casa sopa de ceba. En canvi quan vaig als restaurants si que me la demano.. He aprofitat i m’he passat la teva sopa a la llista de pendent a veure si així un dia d’aquest d’hivern provo de fer-la. Gràcies,

    ResponElimina
  2. quantes cullerades de farina, per dir quelcom, molt bona, nosaltres també la fem però mes light, la de porro també es fantàstica ...

    ResponElimina
  3. 2 cullerades de farina. Ja ho he rectificat.Sorry.
    Si en lloc de brou ,es posa només aigua, queda més lleugera.La de porro...mmm també m'agrada...en buscaré alguna nova.

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.