Ara que venen festes, taules ben parades i menús especials, comencem a mirar receptes per fer entrants . Aquest m’agrada molt ,tan per el seu gust com per la presentació .Fa festa.
La recepta es de la mestra de cuina de la meva mare , la Mercè Romo, una gran cuinera, i amb la que la meva mare , i jo de rebot ,hem gaudit molt. Fa plats tradicionals, però també, plats originals i molt fàcils de fer com aquest, i tots boníssims.
Moltes gràcies Mercè per la teva dedicació i creativitat .
Flor de paté de tonyina:
Ingredients:
-1 terrina de succedani de caviar (negre o vermell)
-2 terrines de crema de formatge(Tipus Philadelphia)
-3 llaunes petites de tonyina escorreguda
-1 cullerada sopera de maonesa
-1 safata de endívies
-Pa de motllo sense crosta per la base.
-1 cercle d’acer inoxidable o un motllo amb base desmuntable de 15 cm de diàmetre aproximadament.
Preparació:
1-Cobrir el fons amb pa de motllo,per fer una base.
2-Triturar amb el batidor la tonyina(escorreguda) i la maonesa .
3-Juntar en un plat amb el formatge i mesclar bé amb una forquilla.
4-Posar-ho sobre el pa i tapar amb paper de plàstic transparent.
5- Refredar a la nevera 24 h .
6-Cobrir amb el “Caviar” i desemmotllar.
7-Decorar incrustant les fulles de les endívies amb forma de flor.
Es menja untant les pròpies fulles d’endívies, i acompanyat de torradetes o d’altres verdures crues, com palets de pastanaga,api,etc.
Emma,
ResponEliminaQue original... realment fa Festa i a més bo, o sigui que ho fare per aquess Nadals! Gràcies
És sencill però per picar una miqueta, està bo. Jo també el faig més petit, presento dues flors, una negre i una vermella i vesteix molt la taula.
ResponEliminaÉs molt fàcil de fer, és molt bo i quedar molt bé a la taula, els convidats al·lucinen. També fa que la cuinera s'enporti un bon aplaudiment.
ResponElimina