21/11/10

NÚVOLS DE SUCRE


Els núvols de sucre són unes llaminadures esponjoses ,també anomenades en castellà Malaviscos o en anglès Marshmallow. La recepta tradicional portava extracte de la rel de Malví, planta herbàcia,en lloc de la gelatina. És una llaminadura molt típica als Estats Units,on se’ls mengen torrats, amb xocolata calenta, en pastissos etc.

Jo els vaig veure al fantàstic blog Food & Cook , i no me n’he pogut estar. Són realment boníssims i no tenen res a veure amb els comprats.

Núvols de sucre:

Ingredients:
-20gr de gelatina neutra en pols
-90 ml d’aigua
-320 gr sucre
-200 gr de xarop de blat (Cor light Syrup) o glucosa.
- 1 i ½ culleradeta de essència de vainilla.
-1/2 culleradeta de sal.
-60ml d’aigua
-Una mica de Maizena
-Sucre glacé.

Procediment:
1-Hidratar la gelatina amb els 90 ml d’aigua en un bol.
2-Posar a escalfar el sucre amb el xarop de blat i els 60ml d’aigua restants, sense que arribi a bullir. Tant sols que s’escalfi el suficient com per que es desfaci el sucre. Si teniu un termòmetre de cuina, que no passi dels 115 graus.
3-Remenar una mica la gelatina i amb la batedora elèctrica afegir la mescla de sucre poc a poc.
4-Batre a velocitat mig/alta durant 15 minuts. Al minut 7 aproximadament, afegir la vainilla i la sal.
5-Abocar la massa en una font,empolvorada amb una mica de Maizena,i deixar reposar 12h.
6-Desemotllar, tallar a quadrats petits i arrebossar-los amb sucre glacé.

1 comentari:

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.