28/11/10

TORTELL DE REIS

El Nadal s’apropa i tenia moltes ganes de fer un Tortell de Reis, així que he aprofitat el Curs online de Webos Fritos, amb un magnífic vídeo , fet per ells , molt il•lustratiu i assistència en línea. Ha estat una experiència molt divertida, i he après molt. A més ha quedat boníssim. Una massa espectacularment flonja i aromàtica. Com han sortit dos tortells, un l’he farcit de nata i encara està més bo. Un èxit!


Tortell de Reis:

Recepta:

Ingredients:
Massa mare:
-70 gr de llet
-10 gr de llevat fresc de forn
-1 cullera de sucre
-130 gr de farina de força

Per la massa:
-60 gr de llet
-70 gr de mantega a temperatura ambient
-2 ous
-20 gr de llevat fresc de forn
-25 gr de agua de tarongina
-450 gr de farina de força
-1 polsim de sal
-120 gr de sucre en pols, amb la pell ratllada de mitja taronja i mitja llimona.

Decoració:
-Ou batut
-Sucre humit amb unes gotes d’aigua o sucre”bolado”
-Taronges confitades
-Cireres en almívar
Preparació:

Massa mare:

1-Barrejar la llet tèbia amb el llevat i afegir la farina i el sucre.
2-Formar una bola i posar-la en un bol amb aigua tèbia fins que suri, a les hores ja estarà llesta.

Massa:
1. Mesclar el llevat amb la llet tèbia .
2. Tamisar la farina en un bol .
3. Afegir els ous, la mantega, la sal y el agua de tarongina,els sucre pols amb la pell de la llimona i la taronja,el llevat amb la llet i la bola de la massa mare.
4. Barrejar tot fins aconseguir una massa integrada.
5. Posar la massa sobre una superfície untada amb una mica d’oli, i amassar amb les mans també amb oli, fins que quedi una massa elàstica.
6. Deixar llevar 4 hores aproximadament, fins que dobli el seu volum.
7. Dividir-la en dos —per fer dos tortells més petits— i fer dues boles. Deixar reposar cinc minuts.
8. A continuació fer la forma de rosca i col•locarem, en el forat central ,un motllo d’acer inoxidable perquè no perdi la forma.
9. Deixar llevar dues hores.
10. Pintar amb ou batut, i adornar amb el sucre i la fruita confitada.
11. Escalfar el forn a 200° i coure 10 minuts, a les hores, continuar amb el forn a 180 graus , cobrir amb un paper d’alumini si es torra molt despresa, i coure 10 minuts més. Anar comprovant amb un punxó.

5 comentaris:

  1. Hola Emma,
    T’ha quedat... perfecte! Aquest any amb el teu permís m'agafo la recepta i el faré que ja tenia jo ganes de provar de fer-ho! Gràcies,

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies. Està boníssim i si es segueix el pas a pas del vídeo de la web Webos fritos surt perfecte.

    ResponElimina
  3. Hola Emma,

    buscant receptes del tortell de reis, he trobat el teu blog. M'ha fet molta gràcia perque jo tb em dic Emma i tb tinc un blog de cuina: http://lacuinadelavia-e.blogspot.com/
    Ja havia vist la recepta de "Webos Fritos" pk segueixo el blog, pero busco una recepta on es farceixi de massapàs en lloc de nata. No en tindràs pas cap?

    Et seguiré.

    Salutacions,

    Emma

    ResponElimina
  4. Crec que aquests any també t'agafo la recepta,quina pinta més bona, l'altre el vas farcir o només el de nata?petonets.

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.