23/11/10

PASTÍS FRED DE PERNIL

Aquesta recepta me la va donar la meva amiga Glòria,amb la que he compartit llargues estones de parc , festes infantils i moltes sortides ,quan els nostres nens eren més petits. També quedàvem per anar a caminar una estoneta als matins de dissabte. Però la vida canvia, i les activitats també, així que ara ens veiem menys, però les bones estones que vam passar juntes no s’obliden.

Aquest pastís l’acostumava a portar quan fèiem un dinar o un sopar, i queda boníssim. És perfecte per festes, es pot decorar de moltes formes i és molt lleuger .
La recepta original porta salmó, però jo, aquest cop , l’he adaptat amb pernil dolç i l’he decorat en forma de flor amb inspiració del blog La casita verde.
Pastís fred de pernil dolç:

Ingredients:
-500g de pa de motllo sense crosta
-200 gr de pernil dolç (6 llenques)o Salmó fumat.
-1 pot de maonesa
-1 paquet d’enciam ja net i tallat
-1 pot de pastanaga ratllada
-300 gr de gambes pelades congelades
-6 barres de Surimi
-1 ou dur ratllat.

1-Tallar l’enciam a juliana ,molt petit.
2- Bullir les gambes ( jo les faig bullir amb uns quants grans de clau).
3-Tallar a trossets les gambes i el surimi.
4-Barrejar en un bol l’enciam,la pastanaga ratllada escorreguda,les gambes, el surimi i l’ou ratllat.
5-Cubrir un motllo amb paper de film transparent, i folrar amb el pernil.
6- Untar per les dues cares les llesques de pa de motllo sense crosta amb maonesa i posar una capa.   Després posar una capa de farcit, i anar alternant, pa amb maonesa i pernil fis a omplir el motllo.
7- Cobrir la base amb més pernil i tapar. Col•locar un pes a sobre i refredar a la nevera 12 hores aproximadament.
8-Desmotllar i decorar al gust.

2 comentaris:

  1. Hola Emma soy baballa HAS GANADO EL SORTEO!! pero desde este ordenador no puedo ver tu correo me puedes enviar un mail para la dirección y todo eso?
    Mi mail infobaballa@yahoo.es
    Besos y gracias
    Lucía

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.