31/8/12

SALMÓ AL VAPOR AMB SALSA DE TARONJA


Avui s’acaba el mes d’Agost i sembla que les altes temperatures que l’acompanyen també.
Però espero que encara quedi estiu per els dies de vacances que ens resten i exhaurí els últims raigs de sol i banys en el mar i carregar energia per seguir endavant.
Per acabar el mes, he fet aquesta recepta amb salmó i salsa de taronja, que combina a la perfecció .


 
Salmó amb salsa de taronja
Ingredients:
-500gr de llom de salmó a daus
-120gr de ceba
-30gr d’oli d’oliva suau
-1 paquet d’espàrrecs de marge
-120gr de suc de taronja natural
-20gr de licor Cointreau
-30grd’aigua
-1 cullereta de sucre
-1 cullerera sopera de vinagre de poma
-1/2 cullereta de sal
-Pebre
-1 tros de porro tallat en juliana

 Procediment Thermomix:
1-Fregir el porro, tallat en juliana, ben torradet i reservar.
2-Posar la ceba dins del got i trossejar 3 seg/ Vel. 5
3-Afegir l’oli i posar els espàrrecs dins del Varoma i programar 10 minuts/Varoma / Vel. 1.
4-Posar el Cointreau i programar 1min/Varoma /Vel.1.
5-Afegir el suc de taronja, l’aigua ,el sucre, el vinagre,la sal i el pebre. Untar la safata del Varoma amb oli i afegir el salmó. Situar tot el Varoma, salmó i espàrrecs,  en la seva posició i programar 10min/Varoma/Vel.1.
6-Retirar el Varoma. Reservar el salmó i els espàrrecs i triturar la salsa 1 min/Vel. Progressiva 5-10.
7-Finalment servir els daus de salmó acompanyat de espàrrecs al vapor , regat amb la salsa de taronja i decorat amb el porro fregit.

 Procediment Tradicional:
1-Fregir el porro, tallat en juliana, ben torradet i reservar.
2-Picar la ceba i sofregir amb l’oli , 10 minuts aproximadament.
3-Afegir el Cointreau i sofregir 1 minut més.
4-Posar el suc de taronja,l’aigua ,el sucre, el vinagre,la sal i el pebre i sofregir .
5-Coure en una olla de vapor els espàrrecs 20 minuts aproximadament i els daus de salmó 10 minuts, i reservar.
6-Triturar la salsa .
7-Finalment servir els daus de salmó acompanyat de espàrrecs al vapor , regat amb la salsa de taronja i decorat amb el porro fregit.

25/7/12

BROQUETA DE RAP AMB VINAGRETA DE PEBROT I AMETLLA


Quan fa calor, intento cuinar coses lleugeres i ràpides, com aquestes broquetes de rap al vapor, amb una vinagreta ,boníssima, que li dóna un toc fresc al plat.
La vinagreta que em va sobrar la vaig aprofitar, un altre dia, amb uns musclos al vapor, que van ser, també, tot un èxit.


Broquetes de rap amb vinagreta de pebrots i ametlles

Ingredients:
-400gr de cua de rap tallada en 16 trossos
-70gr de pebrot vermell
-30gr de ceba
-70gr d’oli d’oliva
-30gr de vinagre de poma
-20gr de farina d’ametlla
-1 cullereta de julivert picat
-Pebrots verds nets i tallats a trossos
-Tomàquets Cherry
-500gr d‘aigua (pel vapor)

Procediment Tradicional:
1-Netejar les verdures i reservar
2- Posar en un got de la batedora el pebrot vermell,la ceba, el julivert, l’oli, el vinagre, la sal i la farina d’ametlla i triturar fins que tots el ingredients quedin ben integrats i reservar.
3-Montar les broquetes combinat els trossos de rap amb el pebrot verd i els tomàquets Cherry.
4- Salpebrar i col·locar en una olla per cuinar al vapor i coure 15 minuts.
5-Servir les broquetes acompanyades de la vinagreta .

Procediment Thermomix:
1-Netejar les verdures i reservar.
2- Posar en el got el pebrot vermell,la ceba, el julivert, l’oli, el vinagre, la sal i la farina d’ametlla i triturar 6 segons/ Velocitat 4.Reservar en un bol.
3-Montar les broquetes combinat els trossos de rap amb el pebrot verd i els tomàquets Cherry. Salpebrar i col·locar en el recipient Varoma.
4-Posar l’aigua dins del got, posar el recipient Varoma en la seva posició  i programar 15 minuts/Varoma/Velocitat 1.
5-Servir les broquetes acompanyades de la vinagreta.

24/7/12

GASPATXO

 
De ben segur, la sopa freda més present a la nostra taula, a l’estiu, és el Gaspatxo.  
Existeixen infinitats de receptes per fer aquesta sopa. Jo la faig amb aquestes proporcions i queda molt bo. En preparo una bona quantitat i ben fred em soluciona més d’un àpat en aquests dies de calor.  




 

Gaspatxo
Ingredients:
-1kg de tomàquet madur
-1/2 pebrot vermell
-1 cogombre petit
-40gr de ceba
-1 tassa de cafè de molles de pa(del dia d’abans)
-1 tassa de cafè d’oli d’oliva
-1/2 tassa de cafè de vinagre de xerès
-Sal
-Aigua freda i glaçons  al gust

 Procediment Tradicional:
1-Rentar totes les verdures.
2-Triturat amb una batedora de mà el tomàquet i el pebrot.
3-Pasar pel colador xinès .
4-Afegir el cogombre pelat, la ceba, el pa ,l’aigua, el vinagre, l’oli i la sal i triturar fins que quedi tot integrat.
5-Finalment rectificar de sal i aigua, segons agradi més espès o més líquid i servir acompanyat d’entrebancs de verdures variades tallades a daus( tomàquet, ceba, pebrot, cogombre).
Si es vol més fred servir amb glaçons .

Procediment Thermomix:
1- Rentar totes les verdures.
2-Posar el tomàquet i a trossos juntament amb el pebrot dins del got  i triturar 1 minut, velocitat progressiva 5-10.
3-Pasar pel colador xinès i tornar a posar dins del got.
4-Afegir el cogombre, pelat i trossejat, la ceba, les molles de pa, l’oli, el vinagre i la sal i aigua al gust, uns 500 ml aproximadament o fins la ratlla del Màxim  i triturar 3 minuts,velocitat progressiva 5- 10.
Si es vol molt fred, substituir una mica d’aigua per glaçons.
6-Finalment rectificar de sal i aigua, segons agradi més espès o més líquid i servir acompanyat d’entrebancs de verdures variades tallades a daus( tomàquet, ceba, pebrot, cogombre).



             

7/7/12

GOTS DE XOCOLATA AMB NATA ( "DALKYS" )


Ja ha acabat l’escola, i tenim pel davant molts dies de vacances, amb sol, platja , piscina, colònies i un munt d’activitats variades per entretenir a les criatures.
Qui fos nen!! La sensació que més envejo , de quan era petita ,és la del primer dia sense escola, mirant en un calendari els dies, casi infinits, de vacances.......
Ara m’haig de conformar amb un mes a l’any, i passa com un llamp! Intento esprémer el temps i  gaudir també, com quant era petita,  de no fer res.
Avui he fet aquests gotets de xocolata amb nata ,  imiten les famoses copes “Dalkys”, i als nens els hi ha agradat molt.
La recepta l’he tret del BlogVelocidad Cuchara, un blog que té receptes fantàstiques per fer amb Thermomix.

Gots de xocolata amb nata(“Dalkys”)

Ingredients:
-3 ous
-100 gr de cacau en pols(tipus Nesquick o Colacao)
-20 gr de Maizena
-50 gr de sucre
-un polsim de sal
-700 gr de llet
-400 gr de nata muntada

 Procediment Thermomix:

1-Introduir 500 gr de llet amb tota la resta d’ ingredients dins del got i programar 6 minuts, 90 graus, velocitat 4.
2-Afegir els 200 gr de llet restants i mesclar uns segons , velocitat 9.
3-Programar 2 minuts, temperatura 90 graus, velocitat 4.
4-Servir ben fred  i amb la  nata muntada. 

4/6/12

PANETS DE PASTA DE FULL AMB CREMA I GERDS


A la fruiteria he vist una caixeta  lluent de gerds i m’ha entrat un rampell irresistible d’emportar-me’ls a casa. Un cop ja els tenia, he pensat moltes maneres de menjar-me’ls, però finalment m’he decidit per aquesta manera senzilla de degustar-los.



Panet de pasta de full amb crema i gerds

Ingredients:
-Un paquet de pasta de full
-300gr de gerds
-1/2 L de llet
-Canyella i un tros de pell de llimona
-125gr de sucre
-45 gr de Maizena
-6 rovells d’ou
-500 ml de nata per muntar
-Xarop de maduixa o fruits vermells  per decorar

Procediment :

1-Estendre la pasta de full i amb un motllo rodó tallar 8 cercles.  Posar en una safata amb paper de forn i coure  a 180 graus durant  10 minuts, aproximadament. La pasta s’inflarà amb forma de panet  i quedarà rossa. Reservar.
2- Barrejar els rovells amb  40 gr de sucre i la Maizena
3-Escalfar la llet amb la resta del sucre,  la canyella i la llimona,  fins que arrenqui el bull.
4- Abocar la llet poc a poc, sense la canyella i la llimona,  dins dels ous i barrejar bé . Passar pel  colador xinès i  tornar a posar al foc fins que quedi  ben espessa ,sense deixar de remenar .  Refredar i reservar.
5- Muntar la nata i reservar ben freda.
6-Obrir un panet de pasta de full, farcir amb la crema, cobrir amb gerds  i finalment decorar amb la nata muntada.
7-Servir  el plat amb el xarop de maduixes o fruits vermells.

15/5/12

CREMA D'ESCAROLA


La presentació més habitual de l’escarola és en amanida, com el famós Xató, amb bacallà esqueixat, anxoves salades i salsa romesco.
Tot i que a casa ens agrada molt l’escarola crua, fa poc,  l’hem afegit a la nostra dieta cuita, com ingredient principal d’aquesta crema.
 Està boníssima i és una manera d’aprofitar les fulles exteriors més verdes.

Crema d’escarola:
Ingredients:
-1 porro
- 1 pastanaga 
-8 fulles de escarola ( les exteriors més fosques)
- Una patata
-50gr d’oli d’oliva
-500gr de brou de verdures o aigua amb una pastilla de brou.
- 4 rodanxes de formatge rul·lo de cabra.

 Procediment tradicional:
1-Picar el porro, la pastanaga i l’escarola.
2- Ofegar les verdures amb oli, juntament amb la patata  trossejada.
3-Incorporar el brou i bullir 30 minuts.
4-Salpebrar al gust
5- Triturar amb una batedora .
6- Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.

 Procediment Thermomix:
1-Trossejarel porro, la pastanaga i  l’escarola  ,en el got ,  3 segons/Velocitat 4.
2- Afegir l’oli i la patata tallada en 4 trossos i ofegar  5 minuts/Varoma/ Velocitat 1.
3-Incorporar el brou i programar 25 minuts/ 100 graus,/Velocitat 2.
4-Salpebrar al gust .
5-Esperar que la temperatura baixi una miqueta, i  triturar 1 minut/Velocitat progressiva 5-10.
6-Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.