La presentació més habitual de l’escarola és en amanida,
com el famós Xató, amb bacallà esqueixat, anxoves salades i salsa romesco.
Tot i que a casa ens agrada molt l’escarola crua, fa poc,
l’hem afegit a la nostra dieta cuita,
com ingredient principal d’aquesta crema.Està boníssima i és una manera d’aprofitar les fulles exteriors més verdes.
Crema d’escarola:
Ingredients:-1 porro
- 1 pastanaga
-8 fulles de escarola ( les exteriors més fosques)
- Una patata
-50gr d’oli d’oliva
-500gr de brou de verdures o aigua amb una pastilla de brou.
- 4 rodanxes de formatge rul·lo de cabra.
2- Ofegar les verdures amb oli, juntament amb la patata trossejada.
3-Incorporar el brou i bullir 30 minuts.
4-Salpebrar al gust
5- Triturar amb una batedora .
6- Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.
1-Trossejarel porro, la pastanaga i l’escarola
,en el got , 3 segons/Velocitat 4.
2- Afegir l’oli i la patata tallada en 4 trossos i
ofegar 5 minuts/Varoma/ Velocitat 1.3-Incorporar el brou i programar 25 minuts/ 100 graus,/Velocitat 2.
4-Salpebrar al gust .
5-Esperar que la temperatura baixi una miqueta, i triturar 1 minut/Velocitat progressiva 5-10.
6-Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.
Mai he tastat la crema d'escarola, però ha d'estar de vici! M'agraden tant les cremetes... Me la ben apunto ;)
ResponEliminaPetonets!
Una vegada ma mare va fer siopa d'enciam i vam arrugar el nas... per compensar-ho li hauré de fer aquesta crema!
ResponEliminapetonets
NO m´agrada la escarola però veig que l´has amalgamada molt bé amb altres igredients, pot ser la provaria.
ResponEliminaEscarola per una crema? No ho havia sentit mai però, ja que estic de règim i això és light... ho provaré! ;)
ResponEliminaNoia aquesta crema no me la perdo, com ja saps faig truites però aquesta idea m'atrau molt. Gràcies per compartir-la
ResponElimina