De ben segur, la sopa freda més
present a la nostra taula, a l’estiu, és el Gaspatxo.
Existeixen infinitats de
receptes per fer aquesta sopa. Jo la faig amb aquestes proporcions i queda molt
bo. En preparo una bona quantitat i ben fred em soluciona més d’un àpat en
aquests dies de calor.
Gaspatxo
Ingredients:
-1kg de tomàquet madur
-1/2 pebrot vermell
-1 cogombre petit
-40gr de ceba
-1 tassa de cafè de molles de
pa(del dia d’abans)
-1 tassa de cafè d’oli d’oliva
-1/2 tassa de cafè de vinagre de
xerès
-Sal
-Aigua freda i glaçons al gust
1-Rentar totes les verdures.
2-Triturat amb una batedora de
mà el tomàquet i el pebrot.
3-Pasar pel colador xinès .
4-Afegir el cogombre pelat, la
ceba, el pa ,l’aigua, el vinagre, l’oli i la sal i triturar fins que quedi tot
integrat.
5-Finalment rectificar de sal i
aigua, segons agradi més espès o més líquid i servir acompanyat d’entrebancs de
verdures variades tallades a daus( tomàquet, ceba, pebrot, cogombre).
Si es vol més fred servir amb
glaçons .
Procediment Thermomix:
1- Rentar totes les verdures.
2-Posar el tomàquet i a trossos
juntament amb el pebrot dins del got i
triturar 1 minut, velocitat progressiva
5-10.
3-Pasar pel colador xinès i
tornar a posar dins del got.
4-Afegir el cogombre, pelat i
trossejat, la ceba, les molles de pa, l’oli, el vinagre i la sal i aigua al
gust, uns 500 ml aproximadament o fins la ratlla del Màxim i triturar 3 minuts,velocitat progressiva 5- 10.
Si es vol molt fred, substituir
una mica d’aigua per glaçons.
6-Finalment rectificar de sal i
aigua, segons agradi més espès o més líquid i servir acompanyat d’entrebancs de
verdures variades tallades a daus( tomàquet, ceba, pebrot, cogombre).
Aiiiiii què bé viviu las de la Termo. Fresquet, fresquet
ResponEliminaAl principi pensava... si que li ha quedat claret de color! I és clar, perquè hi has posat les molles, sense la crosta del pa. I suposo que la termomix tb l'aclareix, oi? Té molt bona pinta, per no parar de beure!! Petons
ResponEliminaNo puc parar de menjar-ne, avui l'he tornat a acompanyar de dauets de mozarella i nectarina. T'ho aconsello!!!
ResponEliminapetonets
MMM ho provaré!
EliminaMoltes gràcies!