La cuina és química pura, amb els mateixos ingredients, combinats de diferents maneres i amb proporcions molt semblants , surten plats diferents. Això és molt evident amb el brioix. Totes les receptes porten, bàsicament, farina, sucre, ous, llevat i llet , però , canviant la proporció de cada element, el temps de llevat, o la cocció, obtenim un resultat diferent en cada cas. Aquesta màgia és el que més em fascina de la cuina.
En la meva recerca de un bon brioix, he fet aquesta recepta. És molt senzilla de fer , i amb un resultat excel·lent.
Pa de Brioix
Ingredients:
-500gr de farina de força
-100gr de mantega
-4 ous
-90gr de llet
-60gr de sucre
-30gr de llevat fresc
-10gr de sal
-1 ou batut per pintar.
1-Formar una muntanya amb la farina.
2-Desfer el llevat amb la llet tèbia.
3-Fer un forat al centre de la farina i tirar la llet amb el llevat, els ous, la mantega,el sucre i la sal.
4-Poc a poc , anar integrant tots els ingredients, fins aconseguir una massa fina.
5-Tapar i deixar llevar 1 hora aproximadament.
6-Tornar a treballar la massa i col·locar-la en un motllo, fins a la meitat, i deixar reposar , fins que dobli el seu volum, aproximadament, 45 minuts.
2-Desfer el llevat amb la llet tèbia.
3-Fer un forat al centre de la farina i tirar la llet amb el llevat, els ous, la mantega,el sucre i la sal.
4-Poc a poc , anar integrant tots els ingredients, fins aconseguir una massa fina.
5-Tapar i deixar llevar 1 hora aproximadament.
6-Tornar a treballar la massa i col·locar-la en un motllo, fins a la meitat, i deixar reposar , fins que dobli el seu volum, aproximadament, 45 minuts.
7- Escalfar el forn a 200 graus, pintar la massa i coure 30 o 40 minuts aproximadament.
1-Escalfar la llet , 30 segons , temperatura 37 graus, velocitat 1.
2-Disoldre el llevat amb la llet 10 segons , velocitat 3.
3-Afegir la farina, els ous, el sucre i la sal i barrejar 30 segons , velocitat 6.
4-Amassar 2 minuts, got tancat, velocitat espiga , i anar tirant la mantega a trossets .
5-Deixar reposar la massa , en el got, una hora aproximadament.
6-Baixar la massa de les parets i tornar a pastar, 1 minut, got tancat, velocitat espiga.
7-Treure la massa , amb les mans untades d’oli, i col·locar la massa en un motllo, fins a la meitat, i deixar reposar , fins que dobli el seu volum, aproximadament, 45 minuts.
8- Escalfar el forn a 200 graus, pintar la massa i coure 30 o 40 minuts aproximadament.
Que tiernos se ven..
ResponEliminaBesos
Al final m'hi hauré d'atrevir, amb el brioix... quina forma més divertida, fets així amb flameres! Si dius que el resultat és excel·lent bé ens haurem d'arriscar, oi? Petons
ResponEliminaQuè bons que són els brioxos oi? T'han quedat guapíssims
ResponEliminaTens molt bona mà per fer pans...M´encanten com et queden.
ResponEliminaaquest brioix te boníssima pinta, es veu super tendre! em guardo la recepta perque amb lo facil que sembla, qualsevol dia ho intento!
ResponEliminaper cert, tens al bloc unes receptes increibles, es segueixo des de ara mateix
petons
Aquest brioixos han d’estar molt bons. Tenen un pinta ummmm!
ResponEliminaBona cuina
Acabo de descobrir el teu blog buscant brioixos i m'encanta el que hi trobo! ;) Provaré de fer-los!
ResponEliminaGràcies!
Bien hermosos te han quedado, me gustan.
ResponEliminaUn beso.