20/11/11

RAVIOLIS CASOLANS



Fa poc que tenim una màquina per tallar pasta i m’estic iniciant en el món de la pasta fresca. És molt divertit i queda boníssima. Els nens s’ho passen d’allò més bé, tallant-la i com no assaborint-la.

Avui he fet uns raviolis farcits de pernil salat i parmesà , amb salsa de formatge .El farcit és molt senzill, però al ser la primera vegada no m’he volgut complicar massa.

Com l’experiència ha estat molt gratificant , ja estic pensat farcits per les properes vegades .

Pasta fresca:

Ingredients:
-500 gr de farina
-5 ous
-2 cullerades d’oli d’oliva
-1 pessic de sal

( La proporció és d’un ou per cada 100 gr de farina)

Preparació tradicional:

1-Formar  una muntanya amb la farina sobre la superfície de treball. Fer un forat al mig i posar dins els ous, la sal i l’oli .
2-Barrejar tots els ingredients i treballar fins aconseguir una massa elàstica.
3-Fer una bola amb tota la massa i embolicar amb un drap o amb paper film i deixar reposar una hora aproximadament.
4-Extendre la massa amb una superfície enfarinada i anar passant el corró fins a obtenir una làmina molt fina.
-Per fer tallarines: doblegar la massa en tres plecs  i tallar tires de mig centímetre aproximadament.
-Per fer raviolis*: fer una placa de pasta, i anar posat petites quantitats de farcit separat un centímetre, col·locar l’altre placa al damunt i tallar amb un ganivet o rodeta de pasta.
*Jo he fet els raviolis amb un motllo especial
5- Fer bullir la pasta  aproximadament  3 minuts, escórrer i barrejar-hi la salsa.   

Preparació Thermomix:
1-Batre els ous 15 segons , Velocitat 6.
2-Afegir la farina, l’oli i la sal i programar 2 minuts, velocitat Espiga .
3-Fer una bola amb tota la massa i embolicar amb un drap o amb paper film i deixar reposar  una hora aproximadament.
4-Extendre la massa amb una superfície enfarinada i anar passant el corró fins a obtenir una làmina molt fina.

4 comentaris:

  1. esta bona ehhh?? a casa ens agrada molt,el proxim cop m'apunto a dinar jeje petons

    ResponElimina
  2. Hola,
    Doncs també m'apunto que res millor que la pasta feta a casa!! Petons

    ResponElimina
  3. Quina xulada de màquina! Em sembla que ja sé què vull per reis... he he. T'han quedat molt xulos! I segur que frescos no tenen res a veure amb els secs. Petonet

    ResponElimina
  4. Nunca he preparado pasta fresca y seguro que es un auténtico placer ver y degustar los resultados. Los raviolis tienen que estar de lujo.

    Un besín.

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.