7/7/12

GOTS DE XOCOLATA AMB NATA ( "DALKYS" )


Ja ha acabat l’escola, i tenim pel davant molts dies de vacances, amb sol, platja , piscina, colònies i un munt d’activitats variades per entretenir a les criatures.
Qui fos nen!! La sensació que més envejo , de quan era petita ,és la del primer dia sense escola, mirant en un calendari els dies, casi infinits, de vacances.......
Ara m’haig de conformar amb un mes a l’any, i passa com un llamp! Intento esprémer el temps i  gaudir també, com quant era petita,  de no fer res.
Avui he fet aquests gotets de xocolata amb nata ,  imiten les famoses copes “Dalkys”, i als nens els hi ha agradat molt.
La recepta l’he tret del BlogVelocidad Cuchara, un blog que té receptes fantàstiques per fer amb Thermomix.

Gots de xocolata amb nata(“Dalkys”)

Ingredients:
-3 ous
-100 gr de cacau en pols(tipus Nesquick o Colacao)
-20 gr de Maizena
-50 gr de sucre
-un polsim de sal
-700 gr de llet
-400 gr de nata muntada

 Procediment Thermomix:

1-Introduir 500 gr de llet amb tota la resta d’ ingredients dins del got i programar 6 minuts, 90 graus, velocitat 4.
2-Afegir els 200 gr de llet restants i mesclar uns segons , velocitat 9.
3-Programar 2 minuts, temperatura 90 graus, velocitat 4.
4-Servir ben fred  i amb la  nata muntada. 

4/6/12

PANETS DE PASTA DE FULL AMB CREMA I GERDS


A la fruiteria he vist una caixeta  lluent de gerds i m’ha entrat un rampell irresistible d’emportar-me’ls a casa. Un cop ja els tenia, he pensat moltes maneres de menjar-me’ls, però finalment m’he decidit per aquesta manera senzilla de degustar-los.



Panet de pasta de full amb crema i gerds

Ingredients:
-Un paquet de pasta de full
-300gr de gerds
-1/2 L de llet
-Canyella i un tros de pell de llimona
-125gr de sucre
-45 gr de Maizena
-6 rovells d’ou
-500 ml de nata per muntar
-Xarop de maduixa o fruits vermells  per decorar

Procediment :

1-Estendre la pasta de full i amb un motllo rodó tallar 8 cercles.  Posar en una safata amb paper de forn i coure  a 180 graus durant  10 minuts, aproximadament. La pasta s’inflarà amb forma de panet  i quedarà rossa. Reservar.
2- Barrejar els rovells amb  40 gr de sucre i la Maizena
3-Escalfar la llet amb la resta del sucre,  la canyella i la llimona,  fins que arrenqui el bull.
4- Abocar la llet poc a poc, sense la canyella i la llimona,  dins dels ous i barrejar bé . Passar pel  colador xinès i  tornar a posar al foc fins que quedi  ben espessa ,sense deixar de remenar .  Refredar i reservar.
5- Muntar la nata i reservar ben freda.
6-Obrir un panet de pasta de full, farcir amb la crema, cobrir amb gerds  i finalment decorar amb la nata muntada.
7-Servir  el plat amb el xarop de maduixes o fruits vermells.

15/5/12

CREMA D'ESCAROLA


La presentació més habitual de l’escarola és en amanida, com el famós Xató, amb bacallà esqueixat, anxoves salades i salsa romesco.
Tot i que a casa ens agrada molt l’escarola crua, fa poc,  l’hem afegit a la nostra dieta cuita, com ingredient principal d’aquesta crema.
 Està boníssima i és una manera d’aprofitar les fulles exteriors més verdes.

Crema d’escarola:
Ingredients:
-1 porro
- 1 pastanaga 
-8 fulles de escarola ( les exteriors més fosques)
- Una patata
-50gr d’oli d’oliva
-500gr de brou de verdures o aigua amb una pastilla de brou.
- 4 rodanxes de formatge rul·lo de cabra.

 Procediment tradicional:
1-Picar el porro, la pastanaga i l’escarola.
2- Ofegar les verdures amb oli, juntament amb la patata  trossejada.
3-Incorporar el brou i bullir 30 minuts.
4-Salpebrar al gust
5- Triturar amb una batedora .
6- Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.

 Procediment Thermomix:
1-Trossejarel porro, la pastanaga i  l’escarola  ,en el got ,  3 segons/Velocitat 4.
2- Afegir l’oli i la patata tallada en 4 trossos i ofegar  5 minuts/Varoma/ Velocitat 1.
3-Incorporar el brou i programar 25 minuts/ 100 graus,/Velocitat 2.
4-Salpebrar al gust .
5-Esperar que la temperatura baixi una miqueta, i  triturar 1 minut/Velocitat progressiva 5-10.
6-Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.

23/4/12

MAGDALENES DE SANT JORDI



Avui es  celebra la diada de Sant Jordi,  i Catalunya s’engalana de senyeres,  parades de llibres i roses.
Les llibreries surten al carrer, i exposen les novetats  literàries, i les floristeries s’omplen de roses de totes les mides i colors imaginables.
Tots anem a buscar aquell llibre concret per regalar, a aquella persona especial , juntament amb una rosa.  
Com la rosa és un dels símbols de Sant Jordi, he fet  unes magdalenes amb un motllo amb forma de rosa, per celebrar el dia.
La recepta  està aquí.




També aprofito aquesta entrada per agrair el premi que m’ha donat el Blog  Emma’s Bakery,  que si no el coneixeu, val  la  pena que hi passeu perquè és una artista.

I per tal d’ajudar a donar difusió a blogs  que m’agraden molt i que en breu, degut a la seu fantàstic treball, tindran més de  200 seguidors,  segueixo la roda,  i li dono el premi a:








 Aquí us deixo les normes que s’han de seguir per donar aquest premi:
1-Copiar i enganxar el logo del  premi en el teu Blog enllaçant-lo amb el Blog que te l’ha atorgat a tu.
2-Premiar als teus 5 Blogs favorits, de menys de 200 seguidors, i deixa’ls un comentari per informar-los del premi.
3-Uneix-te al Blog  (fes-te seguidor) i ajuda , compartint-lo, per afavorir la difusió.
4- Confia que els Bloggers segueixin la cadena.

9/4/12

OUS I CONILLS DE GALETA


Galetes per celebrar el Dilluns de Pasqua.
He fet  la recepta bàsica, que està aquí, i les he decorat amb flors de fondant i glassa.











6/4/12

BACALLÀ AMB CEBA


 
Sembla que la Setmana Santa ve associada al bacallà. Tot i que, a casa, en mengem tot l’any, per aquestes dates hi és molt present .
Les receptes són infinites, però el més important de cuinar bacallà sec és el procés de dessalat. A casa, la meva àvia, que tenia una bacallaneria, ens va ensenyar un mètode, que és com el ritual del te , com et deixis un pas, ja no és el mateix.
Es tracte de anar canviant aigües, per tal de que el peix s’hidrati i vagi deixant anar la sal, però respectant uns temps establerts. És fàcil, però jo sempre haig de fer un cop d’ull a la recepta, perquè sinó, em deixo algun canvi d’aigua i el bacallà queda salat o dolç.
Aquesta recepta amb ceba és ideal per la Quaresma.




BACALLÀ AMB CEBA:

Dessalar el bacallà:

1-Cobrir els talls de bacallà sec amb aigua , dins d’un recipient tapat, i deixar-lo a la nevera durant 5 dies, amb la mateixa aigua.
2-Al 5è dia, per la nit canviar l’aigua i tornar a posar a la nevera.
3-El següent dia fer dos canvis d’aigua, un pel matí i un per la nit .
4-Comprovar el punt de sal, si encara és massa salat , canviar una aigua més.

*Aquest mètode és per talls gruixuts, com el morro de bacallà, si volem dessalar talls més finets, com les penques, fer el mateix procés però menys dies.

Recepta:

Ingredients:
-8 talls de bacallà dessalat
-4 cebes
-500gr de tomàquet natural triturat
-Vi blanc
-Pebre vermell
-Sucre
-Sal
-Canyella en pols
-Farina
-Pa ratllat
-Oli
-Tires de pebrot escalivat, per decorar.(opcional)

Procediment:
1-En una paella amb oli, caramel•litzar 3 cebes tallades en juliana amb un polsim de sal i reservar.
2-Fer un sofregit amb la ceba restant,oli, el vi, el tomàquet, una cullereta de cafè de pebre vermell, sal, una cullereta de sucre, i un polsim de canyella. Reservar.
3-Fregir el bacallà enfarinat i reservar.
4-En una safata pel forn, posar un llit de ceba, a sobre el bacallà fregit.
5-Cobrir amb el sofregit passat pel xino.
6-Posar pa ratllat pel damunt i decorar amb les tires de pebrot vermell .
7-Gratinar al forn i servir.