24/2/13

PÚDING DE PA AL VAPOR





Hi ha dies que, a la taula, el pa vola, i d’altres que en sobra. Normalment el congelem perquè no es faci malbé, però de vegades , es queda arraconat i el seu futur passa a ser pa ratllat. La qüestió és aprofitar  tot el menjar.
Aquest cop he volgut buscar una sortida , diguem-ne més digne , a les restes de pa dur i he fet aquest púding.  És molt senzill de fer  i queda molt bo.
La recepta la he vist al gran blog Velocidad Cuchara.

Púding  de pa al vapor:
Ingredients:
-400gr de llet
-100gr de sucre
-100gr de molla de pa del dia anterior
-4 ous
-1 cullereta de vainilla líquida
-Caramel líquid
-1 motllo allargat d’alumini de 1L o 1 ½ L per introduir al Varoma o a la olla de vapor
-1L d’aigua

Preparació amb Thermomix:
1-Posar la llet amb el sucre dins del got i programar 2min/90 ̊/Vel.2.
2-Afegir el pa a trossos i triturar amb vel. progressiva fins que estigui tot integrat. Reservar.
3-Introduir els ous amb la vainilla i barrejar 15 seg./Vel.3.
4-Agregar la barreja reservada i mesclar 15 seg./Vel.3
5-Caramelitzar el motlle i omplir . Tapar amb paper d’alumini per tal de que no entri el vapor i cobrir amb un tovalló de paper perquè reculli l’ humitat.
6-Afegir 1 L d’aigua al got, col•locar el Varoma en la seva posició  i programar 50 min./Varoma/Vel.2.
Comprovar que està quallat punxant amb un punxó i si cal afegir més temps.
7-Deixar refredar i desemmotllar.

Procediment tradicional:
1-Posar a escalfar la llet amb el sucre.
2-Abans que bulli , treure del foc i tirar per sobre del pa, per tal que s’estovi.
3- Barrejar fins que el pa quedi triturat amb la llet. Si és necessari  fem servir una batedora elèctrica.
4- Batre els ous amb la vainilla i afegir a la mescla anterior.
5-Caramelitzar el motlle i omplir . Tapar amb paper d’alumini per tal de que no entri el vapor i cobrir amb un tovalló de paper perquè reculli l’ humitat.
6-Afegir l’aigua a la olla de vapor.  Col•locar el motllo dins , i coure uns 50 minuts aproximadament. (També es pot coure al bany maria al forn)
Comprovar que està quallat punxant amb un punxó i si cal, afegir més temps.
7-Deixar refredar i desemmotllar.


1 comentari:

  1. Hola Emma
    Una solució molt bona per apropiar el pa. Vaig que li treus molt profit a la Thermonix
    Enhorabona
    Bona cuina

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.