Fins ara els elaborava amb la clàssica recepta, però aquest any he canviat i he fet servir la recepta de panellets de la Carme Ruscalleda, que la he vist en el blog de Llevat Farina Sucre i Sal.
Surten uns panellets melosos, gustosos, deliciosos. Una fantàstica recepta.
Panellets Carme Ruscalleda:
Ingredients:
-500gr de farina d’ametlla
-350gr de sucre
-150gr d’aigua mineral
-1 clara d’ou(sense muntar)
Decoració:
-200gr de pinyons
-Coco ratllat
-Ametlla picada
-Cacau
-Xocolata fondant
-1 rovell d’ou batut amb 6 gotes d’aigua.
-1 clara d’ou una mica batuda.
Procediment:
1-Escalfar l’aigua amb el sucre.
2-Quan arrenqui el bull incorporar la farina d’ametlla.
3-Coure sense deixar de remenar, fins que la pasta es desenganxi de les parets, aproximadament 5 minuts.
4-Refredar la pasta i afegir la clara d’ou sense muntar, fins que quedi tot integrat.
5-Deixar reposar la massa dins de la nevera un mínim de 2 hores. Espot deixar tota la nit.
Cocció i decoració:
-Pinyons: prenem trossets de massa i fem boles petites, les passem per clara d'ou i les arrebossem de pinyons. Les posem en una plàtera a sobre de paper de forn, els pintem amb el rovell i els posem al forn a 200 graus , només a dalt, fis que quedin rossos, aproximadament 6 minuts.
- Coco: mesclem la mateixa quantitat de volum(no del pes) de massa i de coco ratllat, fem boles i li donem la forma de piràmides petites, arrebossem amb coco ratllat i pintem amb el rovell d'ou. Coure igual que els altres.
-Ametlla: fem igual que els de pinyons , però arrebossem amb l'ametlla.
- Xocolata: Afegim 2 cullerades de cacau en pols, donem la forma rodona i amb el dit fem un forat, on , un cop cuits, omplirem amb xocolata fondant desfeta.
També podem fer d'altres gustos, com de maduixa , afegint essència de maduixa i una mica de colorant a la massa.
-De cafè, afegint una cullereta de cafè instantani, i essència de cafè.
Es poden fer del gust que vulgueu.
Segur q bonissims! bon profit i bona castanyada!
ResponElimina