Ja han passat les festes de Nadal, i anem força tips de tantes trobades gastronòmiques. Ara toca fer bondat i tornar a la rutina, els horaris ordenats i els menjars lleugers.
Per introduir les llegums a la dieta diària, faig aquesta crema de cigrons, que és molt suau i lleugera. Amb els espinacs fan un plat molt nutritiu . A casa agrada molt. Crema de cigrons amb espinacs al vapor
-120gr de cigrons secs o farina de cigrons.
-200gr de cebes pelades i tallades en quatre trossos.
-200gr de pastanaga tallada a trossos
-150gr de nap tallat
-3 grans d’all
-50gr d’oli d’oliva suau
-1 cullereta de sal
-Pebre
-1000gr d’aigua
-Dauets de pernil fregit.
1-Col·locar els espinacs a la safata del vapor .
2-A la olla posar l’aigua,la farina de cigró, la ceba, el nap, la pastanaga, els alls, l’oli i la sal.
3-Col·locar la safata en la seva posició, tapar i coure 25 minuts.
4-Reservar els espinacs, i triturar la resta fins aconseguir una crema fina. Salpebrar al gust.
5- Servir amb els espinacs pel damunt i uns dauets de pernil fregit.
Procediment Thermomix:
1-Col·locar els espinacs en el Varoma i reservar.
2-Triturar els cigrons 30 segons , velocitat 9.
3-Afegir l’aigua, la ceba, el nap, la pastanaga, els alls, l’oli i la sal.
4-Col·locar el Varoma en la seva posició i programar 25 minuts, Temperatura Varoma, velocitat 1.
5-Retirar el Varoma, tapar amb el gotet i triturar 2 minuts , velocitat 8-9. Salpebrar al gust.
6- Servir amb els espinacs pel damunt i uns dauets de pernil fregit.
Hola Emma! Què rebonaaaaaa. La propera setmana la faig!
ResponEliminaUna abraçada
que bones les cremes, i els cigrons m'encanten
ResponEliminaMira que ens agraden els cigrons i mai n'he fet crema, segur que la provem algun dia, què bona!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Mira que a casa en preparo moltes de cremes diferents però de cigrons no hi he pensat mai. M'emporto aquesta recepta, té una pinta delicosa!!!
ResponEliminaPtns
Bona idea !
ResponElimina