4/5/11

PATATES CASADES

Aquesta recepta és el clàssic guisat de patates amb carn. La meva àvia el feia molt sovint, i l’havia batejat amb el nom de patates “casades” en contraposició de les patates ” viudes” , és a dir, un guisat de patates, que també feia, però sense carn.

De petita recordo que no entenia d'on li venia aquest nom. Santa innocència!!!

Es diguin com es diguin, aquestes patates són boníssimes, i la carn queda molt tendre i melosa!!!

Patates casades:
Ingredients:
-500 gr de carn de vedella per guisar a trossets
-500 gr de patates
-3 o 4 dents d’all
-1 ceba
-4 cullerades de tomàquet triturat natural
-2 cullerades de vi blanc
-1 fulla de llorer .
- Oli
-Aigua
-Sal
-Pebre vermell
-1 cullereta de sucre

Procediment:

1- Posar oli en el fons de l’olla a pressió i fregir els alls.
2- Salar la carn i enrossir en el mateix oli.
3- Afegir el vi i deixar evaporar.
4- Cobrir la carn amb aigua i tancar l’olla. Un cop giri la vàlvula, coure durant 25 minuts i reservar.
5- En un altre cassola, posar a escalfar més oli i fregir la ceba tallada ben petita. Tirar el vi blanc, deixar evaporar i posar el tomàquet, amb una cullereta de sucre, sal i pebre vermell .
6- Un cop fet el sofregit , afegir les patates i la fulla de llorer. Cobrir d’aigua i coure 15 minuts aproximadament.
7- Finalment, posar la carn i coure uns 20 minuts més.

6 comentaris:

  1. A mi ja me'n pots posar un plat, que aquests guisadets m'agraden molt!!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  2. aiss nena que bo,les patatas de la iaia eran impresionantssssss,petons

    ResponElimina
  3. Emma,avui m'has inspirat! Només veure les teves patates "casades" m'ha vingut la flaire nostàlgica de les de casa. Així que, d'aquí poc, podràs veure les meves patates vídues fetes com les que recordo feia la meva mare.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Ai! m'agraden tant viudes com casades. però si la recepta és de l'àvia no pot fallar!

    ResponElimina
  5. O sigui que ara les patates tenen estat civil? quina olor a sofregit més bona que m´arriba mmmhh

    ResponElimina
  6. jejeje Emma m'ha agradat això de batejar les patates viudes o casades. :) Les receptes de les àvies són les millors, oi?
    Petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.