22/1/12

ANGEL FOOD CAKE DE XOCOLATA



D’ençà que va aparèixer el Internet a la meva vida s’han obert un ventall, infinit, de  possibilitats noves de fer i de conèixer. Una d’elles és posar al meu abast la cuina d’altres països .
I com m’agrada molt provar coses noves , he trobat en el Blog El rincón de Bea  un pa de pessic  Nord-Americà  anomenat Angel food , que com el seu nom indica és un “menjar d’àngels “ .  És un pa de pessic fet principalment amb clares d’ou , porta molt poca farina i no s’engreixina  el motllo, per tal de que la massa repti,  literalment,  per les seves parets. La seva particularitat més important, és que per mantenir la seva esponjositat,  s’ha de refredar cap per avall , amb un motllo especial, que té unes potes per aquest fi.
Aquestes festes, la meva cosina Agnès que té el blog De buen comer y algo más, i que aguanta pacientment les meves dèries culinàries i la meva  fal·lera  als motllos i estris de cuina , me n’ha regalat un. Així que , primer vaig fer l’ Angel food  clàssic, però va desaparèixer abans de ser immortalitzat  per una fotografia.
 Avui he fet aquest en versió xocolata, i he procurat fer les fotos ràpid , doncs ja tenia ven a prop una colla de depredadors .   
  

 Angel food cake de xocolata:
Ingredients :
-9 clares d’ou ( jo les he posat pasteuritzades)
-1/4 cullereta de sal
-1 cullereta de cremor tàrtar
-200 gr. sucre
-2 culleretes de extracte de vainilla
-75 gr. farina
-40 gr. cacau sense sucre (Cacau Valor)


Procediment:
1-Barrejar les clares amb el cremor tàrtar i la sal, una miqueta.
2-Montar les clares a punt de neu.
3-Posar la vainilla i mesclar.
4-Afegir el sucre, poc a poc, sense deixar de batre.
5-Tamisar la farina amb el cacau i barrejar poc a poc amb les clares.
6- Repartir la massa en un motllo d’alumini sense engreixinar, i coure  a 170 graus,durant 40 minuts aproximadament . Podem fer la prova del punxó als 25 0 30 minuts.
7-Treure’l del forn i deixar refredar cap per avall, durant una hora .
Aquest pas és especialment important, perquè és al que fa que el pastís es mantingui alt i no s’enfonsi un cop fred.
8-Per desemmotllar, passar un ganivet pel voltant del motllo i pel tub central per tal de desenganxar-lo.
Es pot acompanyar amb una bola de gelat de vainilla o nata.
Si no tenim aquest motllo es pot utilitzar un motllo amb tub central que no sigui antiadherent  i refredar sobre una reixa.

12/1/12

CREMA DE CIGRONS AMB ESPINACS AL VAPOR


 Ja han passat les festes de Nadal, i anem força tips de tantes trobades gastronòmiques. Ara toca fer bondat i tornar a la rutina, els horaris ordenats i els menjars lleugers.
Per introduir les llegums a la dieta diària, faig aquesta crema de cigrons, que és molt suau i lleugera. Amb els espinacs fan un plat molt nutritiu . A casa agrada molt.



Crema de cigrons amb espinacs al vapor

 Ingredients:
-300gr de fulles d’espinacs fresques i netes
-120gr de cigrons secs o farina de cigrons.
-200gr de cebes pelades i tallades en quatre trossos.
-200gr de pastanaga tallada a trossos
-150gr de nap tallat
-3 grans d’all
-50gr d’oli d’oliva suau
-1 cullereta de sal
-Pebre
-1000gr d’aigua
-Dauets de pernil fregit.


Procediment tradicional:
1-Col·locar els espinacs a la safata del vapor .
2-A la olla posar l’aigua,la farina de cigró, la ceba, el nap, la pastanaga, els alls, l’oli i la sal.
3-Col·locar la safata en la seva posició, tapar i coure 25 minuts.
4-Reservar els espinacs, i triturar la resta fins aconseguir una crema fina. Salpebrar al gust.
5- Servir amb els espinacs pel damunt i uns dauets de pernil fregit.
 
 Procediment Thermomix:
1-Col·locar els espinacs en el Varoma  i reservar.
2-Triturar els cigrons 30 segons , velocitat 9.
3-Afegir l’aigua, la ceba, el nap, la pastanaga, els alls, l’oli i la sal.
4-Col·locar el Varoma en la seva posició i programar 25 minuts, Temperatura Varoma, velocitat 1.
5-Retirar el Varoma, tapar amb el gotet i triturar 2 minuts , velocitat 8-9. Salpebrar al gust.
6- Servir amb els espinacs pel damunt i uns dauets de pernil fregit.

26/12/11

CANELONS


Per Sant Esteve,  a casa , de tota la vida s’han menjat canelons. És un plat típic de les taules catalanes i cada casa té la seva recepta . Tot i que la base sempre és la mateixa, cada família posa el seu toc personal que fa que els seus canelons siguin especials.
Canelons :
Ingredients:
-1 pit de pollastre del brou
-1 pit de pollastre,1 quart de pollastre,300 gr de carn de coll de porc, 2 fetges de pollastre
-2 cebes
-1 tomàquet
-1 branquilló de canyella
-una copeta de vi blanc o conyac
-3 cullerades de farina
-1/2 got de llet
-sal
-Oli  d’oliva
-Pasta de canelons
-Beixamel
Procediment:
1-Posar una cassola amb oli i enrossir  el tall, afegir el tomàquet obert per la meitat, una ceba tallada en quatre trossos i la canyella. Sofregir tot una mica  i tirar el vi o conyac , deixar evaporar i cobrir d’aigua. Fer ” xup xup” .
Un cop fet el rostit, reservar una tasseta de cafè del suc .
2- Picar el pit de pollastre bullit i el tall rostit .
3-Posar una paella amb oli i fregir la ceba tallada ben petita.
4-Afegir la el tall picat, barrejar i tirar la farina. Torrar una mica i posar la llet. Coure fins que quedi espès. Refredar.
5-Bullir la pasta dels canelons i reservar.
6- Preparar una safata pel forn, tirar la tasseta del suc del rostit i anar col·locant a sobre els canelons farcits.
7-Cubrir amb beixamel( jo l’hi poso una mica de nou  moscada ratllada).
8-Escalfar al forn a 180 graus, primer només amb el foc de baix , fins que faci xup xup , i finalment gratinar.

25/12/11

GALETES DE NADAL


El Nadal ja és aquí!. I per començar unes galetes guarnides amb fondant.
Bones festes!!!!!






11/12/11

TORRÓ DE ARRÒS INFLAT


Ja s’apropa Nadal, i he decidit fer torrons. He començat pel de xocolata. Volia aconseguir una textura cruixent amb flocs d’arròs. Després de navegar per la xarxa i llegir moltes receptes, he escollit una de la web de Webos fritos. És molt fàcil i  ha estat tot un èxit.
Les barres de torró han anat desapareixent com si a casa tinguéssim ratolins. Ara n’hauré de tornar a fer més. És ideal per a nens.

Torró d'arròs inflat :
Ingredients:
-150gr de xocolata amb llet i avellanes
-150 gr de xocolata amb llet i ametlles
-150 gr de xocolata negre fondant
-70 gr de llar de porc
-80 gr de arròs inflat de xocolata.

Procediment tradicional:
1-Trocejar les xocolates i fondre , al bany maria o al microones.
2-Afegir la llar i barrejar.
3-Finalment, mesclar l’arròs inflat i posar dins d’un motllo de silicona.
4-Deixar reposar un mínim de 4 hores.

Procediment amb Thermomix:
1-Trocejar les xocolates i programar 5 minuts , temperatura 37 graus i velocitat 1.
2-Remoure amb una espàtula i programar 8 minuts, 37 graus, velocitat 1.
3-Afegir la llar i programar 1 minuts, 37 graus, velocitat 1.
4-Finalment, mesclar l’arròs inflat i posar dins d’un motllo de silicona.
5-Deixar reposar un mínim de 4 hores.

4/12/11

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS I NABIUS


De receptes de pastissos de formatge n’hi ha a dojo, però aquesta destaca perquè és molt ràpida de fer. És lleugera, té una textura molt fina, és poc dolça i amb la melmelada de gerds i nabius, combina a la perfecció.
A casa, desapareix en un tres i no res!


Pastís de formatge amb melmelada gerds i nabius:

Ingredients:
-4 iogurts naturals o desnatats.
-1 terrina de formatge tipus Philadelphia.
-125gr de farina
-125gr de sucre
-1 sobre de sucre amb vainilla
-3 ous

Procediment tradicional:
1-Batre els ous .
2-Afegir els iogurts, el sucre  i barrejar.
3- Mesclar la farina a poc a poc.
4-Tirar la massa en un motllo engrassat i coure al forn, a 180 graus, durant aproximadament 25 minuts.
5-Deixar refredar 2 hores, i servir amb melmelada de gerds i nabius.

Procediment amb la Thermomix:
1-Batre els ous a Velocitat 3 durant 6 segons.
2-Afegir la resta d’ingredients i mesclar a Velocitat 6, 10 segons.
3-Tirar la massa en un motllo engrassat i coure al forn, a 180 graus, durant aproximadament 25 minuts.
4-Deixar refredar 2 hores, i servir amb melmelada de gerds i nabius.