M’agrada fer pa, i sempre estic buscant receptes noves. Aquesta em va cridar l’atenció, perque no s’havia de pastar i la cocció es realitzava dins d’un recipient tapat. I la vaig provar. Queda molt bo, i cruixent.
Us recomano visitar el blog Saborearte entusiasma,, d’on he tret aquest pa, perque té uns links a uns vídeos molt explicatius de les maniobres per pastar el pa.
Pa sense pastar:
Ingredients:
-750 gr de farina
-1 sobre de llevat de forner amb pols
-350ml d’aigua tèbia
-1 cullereta de sal
-Una olla de ferro amb tapa , o de ceràmica, o de Pírex.
Procediment:
1 –Barrejar en un bol la farina, el llevat.
2- Incorporar la sal i ,a poc a poc , l’aigua tèbia fins que quedi una massa integrada.
3-Deixar llevar , tapat,un mínim de 12 h ( Jo ho deixo llevar tota la nit).
4- Bolcar la massa en una superfície enfarinada, i doblegar com un mocador.
5-Empolsar amb farina de blat de moro , tapar i deixar reposar 2 hores.
6-Amb el forn a 200 graus, escalfar primer la olla.
7- Amb molt de compte, s’empolsa amb farina de blat de moro i es tira la massa dins l’olla. Es tapa i es cou tapat aproximadament 30 minuts. Després ,destapar i gratinar , fins que sigui torrat.
ñam ,ñam com m'agrada aquest paaa,a casa el faig molt ,te molt d'exit,un petóoo
ResponEliminaEmma, molt interessant. Fa temps que li dono voltes això de fer pa.
ResponEliminaHola Emma,
ResponEliminaAquest pa l'he provat i surt molt bo. I de tant en tant el faig.. Petons,
Ostres, quina recepta més fàcil i més original! L'ahuré de provar perquè et deus estalviar molta feina, oi? I la pinta eés fantàstica!
ResponEliminaOstres! pa per principiants, potser m´hi atreveixio i tot...
ResponEliminaUna de las experiencias más gratas para mí en la cocina es el pan, pues no hay color con el comprado. Te quedó estupendo.
ResponEliminaUn abrazo.