Aquesta carn és un clàssic de la cuina. A casa la fem amb bolets o amb pastanaga i pèsols. Però sens dubte, un del acompanyaments preferits són els farcellets de col. Molt senzills, però tant melosos.
La meva àvia Antònia els feia quan jo era petita i eren tan bons!
Ara, m’agrada cuinar-los perque, amb ells, torna el gust i l’olor de quan ella els feia. Gustos i olors que m’han fet créixer i que tant enyoro....
Carn rostida amb farcellets de col:
Ingredients:
-Rodó de vedella (Jo compro el tall tros del Rodó de l’espatlla, que surt molt tendre)
-4 o 5 grans d’all
-2 cullerades de conyac o vi blanc.
-1 ceba
- 1 tomàquet
-Oli
-Sal
Ingredients farcellets:
-Fulles senceres de col.
-Farina
-Oli
-Sal
Procediment:
1-Posar oli a escalfar a l’olla a pressió i fregir els alls.
2-Enrossir la carn, prèviament salada, amb els alls.
3-Tirar el conyac.
4-Afegir el tomàquet obert i la ceba en quatre talls.
5-Posar aigua a mig cobrir. Tapar l’olla i quan la vàlvula comenci a voltar, baixar el foc i bullir 45 minuts.
6-Quan la carn sigui freda, treure el cordó i tallar , a talls d’un centímetre aproximadament.
7-Col•locar els talls en una altre cassola .
8-Reservar el suc de la cocció.
Per fer els farcellets:
1-Escaldar les fulles de col amb aigua bullint .
2-Assecar-les bé , amb paper de cuina i doblegar-les com un paquet.
3- Passar-les per farina.
4- Fregir amb oli i reservar.
Finalment posar els farcellets al damunt de la carn rostida . Cobrir amb el suc reservat de la cocció. Deixar fer xup- xup uns 10 o 15 minuts i rectificar la sal.
Hola,
ResponEliminaA mi la col... como que no! però he menajt alguna vegada i m'han agradat! Si ho veu el meu marit, però m'ho fa fer per que li encanten!! petonets
A mi em passa com l´Elena:Col, no! l´olor és insoportable! però a la carn rostida no li giraria l´esquena.
ResponEliminaQue bons els plats de l'àvia, aquests farcellets els vull tastar!!
ResponEliminaaiss Emma la iaia amb el farcellets com m'enrecordooo segur que aquests son igual de bonsssssss ,petonets
ResponEliminaOstres! bons records... però jo creia que els farcellets anaven plens. Certament deuen estar melosos. Un plat que no passa de moda
ResponElimina