Sembla ser que per l’any 1880 un flequer anglès va obrir una botiga a Nova York i va començar a repartir, als restaurants de luxe de la zona, uns pastissets petits i esponjosos amb el nom de “fine English muffins”, posant de moda el que actualment coneixem com a Muffins.
Segons el mètode nord-americà, es preparen barrejant, en un bol, el ingredients secs(farina , sucre , llevat, etc) i per una altra banda, els ingredients humits( ous, oli, mantega, llet etc). Finalment es mescla tot i ja està per posar al forn en petits motllos.
S’han omplert pàgines i pàgines de llibres amb receptes de Muffins, n’hi ha per tots el gustos. La xarxa també em va plena, com aquest que avui us presento, vists en el Blog Cerise divagando en la cocina .Tenen un ingredient que , fins fa poc, no formava par de la meva rebosteria, com és la pastanaga .Haig de dir que el resultat és sorprenentment bo. Li dona una melositat especial.
Muffins de pastanaga:
-200gr de Farina
-160gr sucre
-1 sobre de llevat químic
-1c/c de bicarbonat
- una polsim de sal
-2 ous
-120ml oli gira-sol ( jo he posat oli d’oliva suau)
-120ml de llet
-150gr pastanaga ratllada
-1 sobre de sucre de vainilla o essència de vainilla
-1c.c de canyella
1- Barrejar per una banda tos els ingredients secs: Farina,sucre,llevat,bicarbonat,canyella,vainilla,sal i finalment afegir la pastanaga.
2- En un altre bol, barrejar ous, llet i l’oli.
3- Unir-ho tot i omplir motllos de paper per magdalenes.
4- Posar al forn a 180 graus durant 35 minuts aproximadament . Jo poso el forn a dalt i a baix.
Després si voleu els podeu adornar amb nata muntada.
Hola guapa tu
ResponEliminaem permís anoto la teva formula tant bona, je,je
mil petonets Susanna