5/3/11

PANETS DE LLET

Un dels tresors gastronòmics que em va deixar la meva iaia Antonia, va ser un “Manual de reposteria”, editat l’any 1959, amb castellà i amb fitxes col•leccionables , que regalava una casa de farines de l’època "La Palentina S.A".

M’agrada molt repassar-les, doncs són de rebosteria clàssica. Estan envellides pels anys i per l'ús, de tantes receptes fetes, i per cert totes molt bones.
D’aquest manual he tret aquests panets de llet. Són fantàstics, molt tendres i aromàtics.
Es poden farcir tant de salat com de dolç.
Jo, avui, he optat pel  farcit clàssic de mantega i melmelada . A més a més, la melmelada és casolana i de poma amb canyella. Me la va regalar la meva cosina Agnés del Blog Del buen comer y algo más. Una delícia !!


Panets de llet:
Ingredients: ( Surten uns 20 panets aproximadament)
-500 gr de farina
-80 gr de sucre
-60 gr de mantega a temperatura ambient
-375 ml de llet tèbia
-1 ou
-40 gr de llevat de fresc
-Ratlladura de mitja llimona
-1 cullereta de canyella
-1 polsim de sal
-1 ou batut per pintar

Procediment:
1-Formar una muntanya amb la farina.
2-Desfer el llevat amb la llet tèbia.
3-Fer un forat al centre de la farina i tirar la llet amb el llevat, l’ou, la mantega, la sal, la ratlladura de llimona i la canyella.
4-Poc a poc , anar integrant tots els ingredients, fins aconseguir una massa fina.
5-Tapar i deixar llevar 15 minuts.
6-Tornar a treballar la massa i deixar llevar 15 minuts més, tapada.
7-Formar boletes de uns 60 grams, aproximadament, i donar-li forma allargada. Col•locar-les, sobre paper sulfurat, en una safata de forn .
8-Pintar les peces amb ou batut, i fer un tall central amb unes tisores mullades.
9-Tapar i deixar reposar ,fins que doblin el seu volum, unes tres hores aproximadament.
10-Coure al forn a 180 graus durant 10 minuts aproximadament, i gratinar 2 minuts més , si és necessari.

8 comentaris:

  1. nenaaaaaaaaaa com han quedattt,crec que m'animare jeje que també tinc la fitxa a casa de la iaia ,ahir li deia a la susanna pero no em sortia el nom de la palentina,ja farem un change de fitxes jejej petonsssss

    ResponElimina
  2. Hola Agnès!Moltes gràcies! La melmelada que vas fer estava boníssima!Petonets
    Emma

    ResponElimina
  3. A mi també m'encanta trastejar els llibres i les fitxes de l'àvia, són la base de la meva cuina! Aquest panets tenen una pinta fantàstica, me'ls menjaria ara mateix per esmorzar!
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  4. Quin tresor que tens!!! Els panets tenen una pinta fantàstica i la melmelada ja la tinc apuntada!! Ara també els panets! Petonets

    ResponElimina
  5. Estos bollitos son muy tentadores y sé que harían de mis desayunos algo mágico. Me sentiría con una energía tremenda durante todo el día. Se ven riquísimos.

    Besos grandes y muchísimas gracias por tus bonitas palabras :D

    ResponElimina
  6. Els panets de llet sempre m´han agradat...els trobo flonjos i que passen en un tres i no res...A més es poden servir tant per entrepà com per sucar amb xocolata i són un bon recurs per sopar la nit que tornes del dentista...je, je, je.

    ResponElimina
  7. Quins panets més temptadors!! Miraré de fer-ne!!

    ResponElimina
  8. Se ven divinos....., muchisimas gracias por compartir y felicidades de corazón por el blog. A ver si tenemos suerte y vemos todas las recetiilas de ese libro, me encantaria. Besitos

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.