Aquest cap de setmana he menjat la primera calçotada de la temporada. Ja en tenia ganes!!
Les parts importants d’una bona calçotada són uns calçots ben cuits i la salsa per sucar el calçot.
De salses n’hi ha tantes com calçotades, però per a mi, aquesta és una de les millors.
Me la va ensenyar la meva amiga Nuri, que es nascuda en terra de calçots.
És una salsa que s’enganxa al calçot i la pots assaborir bé, a cada mossegada.
Salsa de calçots
Ingredients:
-1 kg de tomàquet madur
-2 cabeces d’all
-2 cebes grosses
-125 gr d’ametlles torrades
-125 gr d’avellanes torrades
-2 llesques de pa de ½ kg
-6 nyores petites
-1 got i mig d’oli
-2 dits d’un got, aproximadament, de vinagre.
-Pebre vermell picant
-Sal
-Pebre
Procediment:
1-Escalivar els tomàquets,les cebes i els alls.
2-Escaldar les nyores , rascar la carn i reservar.
3-Pelar els tomàquets i treure les llavors.
4-Pelar els alls i les cebes.
5-Fregir les llesques de pa.
6-Triturar amb la batedora, la polpa dels tomàquets, les cebes, els alls, la carn de les nyores, les avellanes i les ametlles torrades, el pa fregit, l’oli, i el vinagre.
7-Afegir una miqueta de pebre vermell picant.
8-Salpebrar al gust.
Què bona que és la salseta dels CALÇOTS!! Prenc nota que no l'he feta mai! I té una pinta... Petonets
ResponEliminaaisss Emma aquestes super calçotades jajaj que bona la salsa me la apuntooooo.un petó
ResponEliminaAquesta salsa amb aquest gustet d´avellanes i ametlles deu ser deliciós...Què serien d´uns calçots sense una bona salsa, eh?
ResponEliminaQué ganas de probar los calçots porque la crema se ve brutal.
ResponEliminaBesos.