14/3/11

SALSA DE CALÇOTS

Aquest cap de setmana he menjat la primera calçotada de la temporada. Ja en tenia ganes!!

Les parts importants d’una bona calçotada són uns calçots ben cuits i la salsa per sucar el calçot.
De salses n’hi ha tantes com calçotades, però per a mi, aquesta és una de les millors.
Me la va ensenyar la meva amiga Nuri, que es nascuda en terra de calçots.
És una salsa que s’enganxa al calçot i la pots assaborir bé, a cada mossegada.


Salsa de calçots
Ingredients:
-1 kg de tomàquet madur
-2 cabeces d’all
-2 cebes grosses
-125 gr d’ametlles torrades
-125 gr d’avellanes torrades
-2 llesques de pa de ½ kg
-6 nyores petites
-1 got i mig d’oli
-2 dits d’un got, aproximadament, de vinagre.
-Pebre vermell picant
-Sal
-Pebre

Procediment:
1-Escalivar els tomàquets,les cebes i els alls.
2-Escaldar les nyores , rascar la carn i reservar.
3-Pelar els tomàquets i treure les llavors.
4-Pelar els alls i les cebes.
5-Fregir les llesques de pa.
6-Triturar amb la batedora, la polpa dels tomàquets, les cebes, els alls, la carn de les nyores, les avellanes i les ametlles torrades, el pa fregit, l’oli, i el vinagre.
7-Afegir una miqueta de pebre vermell picant.
8-Salpebrar al gust.

4 comentaris:

  1. Què bona que és la salseta dels CALÇOTS!! Prenc nota que no l'he feta mai! I té una pinta... Petonets

    ResponElimina
  2. aisss Emma aquestes super calçotades jajaj que bona la salsa me la apuntooooo.un petó

    ResponElimina
  3. Aquesta salsa amb aquest gustet d´avellanes i ametlles deu ser deliciós...Què serien d´uns calçots sense una bona salsa, eh?

    ResponElimina
  4. Qué ganas de probar los calçots porque la crema se ve brutal.

    Besos.

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.