24/3/11

PASTÍS DECORAT




Aquesta setmana per celebrar l’aniversari de la meva mare, l’he preparat un pastís decorat, perquè bufés les espelmes. Com no s’ho esperava, li ha fet molta il•lusió.

Per la base del pastís, he fet una recepta boníssima del blog Food &Cook amb un pa de pessic banyat amb un xarop de llimona. Jo l’he decorat amb una cobertura de formatge , i així vaig fent pràctiques amb la mànega pastissera.
També he posat unes floretes liles i fulles de glassa, que ja tenia fetes.

Pa de pessic amb xarop de llimona:

Ingredients:
- 125 grs. de mantega a temperatura ambient
- 175 grs. de sucre
- 2 ous
- Ratlladura de la pell d’una llimona
- 175 grs. de farina amb llevat (Tipus Bizcochona)
- 4 cullerades de llet
- Un pessic de sal

Xarop:
- Suc d’una llimona
- 100 grs. de sucre

Frosting:
- 400 grs. de formatge cremós (Tipus Philadelphia)
- 125 grs. de mantega a temperatura ambient
- 350 grs. de sucre en pols
- 1 cullereta de vainilla

Procediment:
1- Batre la mantega amb el sucre .
2- Afegir-hi els ous , un a un i les ratlladures de la llimona.
3- Posar la farina tamisada amb la sal.
4- Per acabar, barrejar les 4 cullerades de llet.
5- Posar la massa en un motlle greixat , i coure a 180 graus durant 40 minuts o fins que el punxó surti sec.
6- Un cop fora del forn, tirar el xarop pel damunt , i quan es refredi treure del motlle.
(Per fer el xarop, posar el sucre i el suc de llimona al foc fins que el sucre es desfaci.)
Per fer la cobertura:
1- Batre la mantega amb el formatge.
2- Afegir la vainilla i el sucre.
3- Decorar amb una mànega pastissera.

8 comentaris:

  1. Saps que encara no he fet mai un frosting? tu ja hi tens la ma trencada!!

    ResponElimina
  2. nenaaaaaaaa quin pastis mes xuloooooooooo,segur que la padrina estaria contenta, no has guardat una micona ehhh?? jejejejej a la mami com la cuides .petonets

    ResponElimina
  3. Un pastís fantàstic, ta mare deuria estar encantada de poder-lo celebrar amb aquest super pastís! I el gustet de llimona hi deu quedar genial! ;)
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Emma!
    No cal que practiquis més amb la màniga.. està esplèndid! Moltes felicitats a la teva mare i a tu per aquesta ma trencada que tens ! M'apunto això del xarop de llimona que ha de ser fantàtic. Petonets

    ResponElimina
  5. Amb aquest pastís sí que has fet moltes pràctiques amb la mànega pastissera
    Molt xulo, i aquest xarop de llimona iuuuuu! L’hi dona un toc molt bo
    bona cuina

    ResponElimina
  6. Molt original Emma segur que a la teva mare li ha encantat

    ResponElimina
  7. Es veu deliciós,i molt maco¡¡¡¡
    segur que no va quedar ni una mica.
    Mil petonets guapa.

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.