19/3/11

BRAÇ DE GITANO DE MADUIXES AMB NATA


Avui es celebra el Dia del Pare. Tot i que és una de tantes festes comercials, penso que està en les nostres mans, celebrar aquest dia amb petites coses, que més que preu, tenen valor.

Per coronar aquesta festa, i aprofitant les primeres maduixes, he fet un braç de gitano de nata amb maduixes.

Braç de gitano de maduixes amb nata :

Ingredients:
 Base:
-4 ous
-80 gr de farina
-80 gr de sucre
Farcit:
-500 gr de nata muntada ensucrada.
-500 gr de maduixes

Procediment:
1-Muntar les clares a punt de neu i reservar.
2-Batre els rovells amb el sucre i afegir la farina tamisada.
3-Barrejar, per últim, les clares amb moviments suaus .
4-Posar la massa en un motllo rectangular i engreixinat .
5-Coure al forn a 200 graus durant 10 minuts aproximadament.
6-Estendre un drap de cuina i posar a sobre un paper de forn. Posar al damunt la base de pa de pessic, i encara calent , enrotllar en forma de rul•lo i reservar.
7-Netejar les maduixes, reservar unes quantes per decorar i tallar la resta a quadrets petits.
8-Reservar una mica de nata per decorar, i la restant barrejar-la amb les maduixes tallades.
9-Desenrollar la base i farcir. Tornar a enrotllar i decorar al gust.

10 comentaris:

  1. Emma deliciós i un pas a pas fotogràfic molt didàctic.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Hola Emma,
    M'encata el braç de gitano i aquest amb les maduixes i la nata, simplement, deliciós! petons

    ResponElimina
  3. Hola Emma
    Aquest braç de gitano t`ha quedat preciós.
    La nata i les maduixes ummm!! que bones
    Bona cuina

    ResponElimina
  4. T´aplaudeixo,Emma. T´ha quedat un braç de gitano exquisit. A mi no m´agrada gaire la nata, pero amb aquesta combinació amb maduixes em menjaria un tros de bon grat.

    ResponElimina
  5. Quina gana que a aquest braç de gitano,mare meua en lo que a jo m'agraden les maduixes,la presentació magnifica.
    Mil petonets guapa.

    ResponElimina
  6. Ostres Emma, té una pinta fantàstica! I amb el que m'agraden les maduixes amb nata segur que queda deliciós!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Un sensacional pas a pas amb les fotos. genial!!! Jo penso com tu amb el tema dels regals. Per això, a casa, molt sovint els nostres regals solen ser elaborats per nosaltres

    ResponElimina
  8. Quin braç!, jo n'agafaria fins la màniga!, em sembla una versió molt apropiada al temps que estem i vàlida per a nens i grans ja que a vegades els farcits no agraden a tothom, però les maduixes i la nata...qui s'hi pot resistir?, i amb aquesta presentació és definitiu! A reveure.

    ResponElimina
  9. mmm Emmaaaa deu meu com t'ha quedat,es impresionantttttt jo en vull una mica,i com comentavem la mida aixi es iideal,petons

    ResponElimina
  10. Un braç de gitano preciós, encara que jo li canviaria la nata per crema , es que la nata no m’agrada, que barrejada amb les maduixes esta molt bona
    Petons

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.