19/1/11

BUCHTY

El Buchty és un tipus de brioix de procedència alemanya , ideal per esmorzar. No és excessivament dolç , la qual cosa fa que combini molt bé amb ingredients com la mel o la melmelada.

El vaig veure al Blog Al calor de un bizcocho i l’he fet varies vegades per esmorzar, i la veritat és que ,en un tres i no res, desapareix!.

Buchty:
Ingredients:
-450 gr de farina
-50 gr de sucre en pols
-120 ml de llet
-20 gr de llevat fresc
-3 ous
-5 gr de sal
-40 gr de mantega + 30 gr per pintar el brioix
-Sucre en pols per decorar.

Procediment:
1- Tamisar la farina amb el sucre i la sal .
2-Escalfar la llet i els 40 gr de mantega i quan sigui tèbia dissoldre el llevat.
3- Afegir uns 100 gr de farina. Tapar i deixar llevar 30 minuts.
4-Barrejar els ous , un a un, alternant amb la resta de la farina, fins a formar una massa homogènia.
5 Tornar a llevar fins a que dobli el seu volum.
6-Amassar i formar boles de 60 gr, i col•locar-les en una safata , untada amb mantega, una al costat de l’altre. Pintar amb mantega fosa i deixar reposar 20 minuts.
7-Abans de posar dins del forn, tornar a pintar les boles amb mantega, i tirar la resta de la mantega fosa pel damunt de la massa(sense por, perquè l’absorbeix).
8-Coure a 180 graus, durant aproximadament, 25 minuts.
9-Un cop fred empolsar amb el sucre en pols.
A mi em van sortir 14 boles de 60 gr o 21 boles de 40 gr.

9 comentaris:

  1. Hola Emma,
    Ja tinc ganes de provar de fer aquests Buchty (uf! he hagut de mirar dues vegades el nom). No l'havia sentit mai.. Es veuen tan esponjosos.. Petonets,

    ResponElimina
  2. uuuummm el proxim cop en pots portar un a casa jejej que te una pinta bonisimaaaaa.mmm un petó

    ResponElimina
  3. Mmmmm!!! ha de ser un bon esmorzar! el provaré

    ResponElimina
  4. Quina bona aquest brioix, ens apuntem la recepta.

    ResponElimina
  5. Això deu estar boníssim; dóna la sensació que es desfà a la boca: ideal per acompanyar xocolata desfeta.

    ResponElimina
  6. Hola Emma!! No havia sentit mai això dels Buchty, però te una pinta espectacular! L'hauré de tastar!! Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  7. Os3!!!! no havia sentit mai a parlar d'aquest brioixxxxxx i quina pintaaa!!!!
    Jo en vulllll ha d'estar Mmmmmmm
    Petonets

    ResponElimina
  8. Hola Emma, guapa tu

    et preng la recepta..hummm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.