21/1/13

PA D'ESPELTA




Feia temps que buscava per la xarxa una recepta de pa d’espelta 100% i l’he trobat al Blog Cocina vegetariana,vegana y crudivegana.
Ha sortit un pa boníssim, facilíssim de fer i només amb farina d’espelta.
El resultat ha estat sorprenent, ha llevat ràpid, i ha quedat molt flonjo. Un cop fred el tallaré a llesques i el congelaré i ja tindrem pa per uns dies.
Si no el congelés no arribaria a demà. Tot hom que passa per la cuina se n’emporta un bocí. És que està deliciós!.




Pa d'espelta:
Ingredients:
-600gr de farina d’espelta blanca ecològica
-350gr d’aigua
-25gr de llevat fresc de forner
-1 cullereta de sal
-1/2 cullereta de sucre moreno

Procediment Thermomix:
1-Posar l’aigua i el llevat dins del got i programar 2 min./ 37 ̊ /Vel.1.
2-Afegir la resta d’ingredients i barrejar 15 segons /Vel.5.
3-Amassar ,got tancat/3 min./ Vel. Espiga.
4-Posar la massa dins d’un motllo untat amb una mica d’oli i deixar reposar fins que dobli el seu volum, durant 1h i ½  aproximadament.
5-Escalfar el forn a 200 ̊ i coure uns 35 minuts aprox.







3 comentaris:

  1. Doncs sí que té bona pinta.., jo amb el pa prefereixo barrejar farines, ja que la primera vegada que vaig fer pa amb farina de sègol em va quedar com una pedra... petons!

    ResponElimina
  2. Si que t'han quedat bé si, no es veu gens atapeït. M'emporto la recepta!!!

    ResponElimina
  3. Sembla molt bo!! A mi m'encanta, sempre l'he comprat fet, això sí, de forner! A veure si un dia ens en deixes una molla... he he he. Petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.