24/12/12

TORRÓ DE XIXONA




No m’hagués imaginat mai que algun dia faria torró a casa, i que quedaria tant bo.
Però des de que tinc la Thermomix , realment  és molt fàcil de fer i amb ingredients bàsics com l’ametlla, el sucre i la mel i uns tocs a la màquina, surt un torró de Xixona fantàstic.
Després si el presentem amb una caixa queda un bon regal ideal per aquestes festes.

Molt bon Nadal!




Torró de Xixona
Ingredients:
-600gr de ametlla crua pelada (varietat Marcona)
-250gr de sucre
-1 cullerada de mel

Procediment:
1-Torrar les ametlles en el forn o paella, amb molt de compte fins que quedin rosses. Deixar refredar.
2-Pulveritzar el sucre Velocitat 6-10.
3- Posar 200gr d’ametlla dins del got i picar 20 segons/Velocitat .7. Que quedi granulada, no farina.  Repetir si és necessari. Reservar.
4-Posar al got la resta d’ametlla , el sucre i la mel i picar a Velocitat .7, sense programar temps fins que l’ametlla comenci a treure el seu oli. Si és necessari  augmentar  la velocitat fins aconseguir  una pasta.
5-Barrejar amb l’espàtula la resta d’ametlla  picada i posar la massa en un motllo  rectangular, recobert de paper de forn. Posar un pes al damunt i deixar assecar , aproximadament 8 dies *, abans de consumir.

*Per assecar el torró més ràpid, si disposem de poc temps, es pot posar tovallons de paper  en contacte amb el torró i canviar-lo quan estigui xop d’oli, un cop al dia aproximadament.


2 comentaris:

  1. ES veu fabulós...Això que diuen que es tant difícil de fer.La TX és una gran aliada, oi?

    ResponElimina
  2. Hola Emma, ara que tinc la Thermo la possaré a treballar. T'ha quedat genial. Bones festes!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.