Però des de que tinc la Thermomix , realment és molt fàcil de fer i amb ingredients bàsics com l’ametlla, el sucre i la mel i uns tocs a la màquina, surt un torró de Xixona fantàstic.
Després si el presentem amb una caixa queda un bon regal ideal per aquestes festes.
Molt bon Nadal!
Torró de Xixona
Ingredients:
-600gr de ametlla crua pelada (varietat Marcona)
-250gr de sucre
-1 cullerada de mel
Procediment:
1-Torrar les ametlles en el forn o paella, amb molt de compte fins que quedin rosses. Deixar refredar.
2-Pulveritzar el sucre Velocitat 6-10.
3- Posar 200gr d’ametlla dins del got i picar 20 segons/Velocitat .7. Que quedi granulada, no farina. Repetir si és necessari. Reservar.
4-Posar al got la resta d’ametlla , el sucre i la mel i picar a Velocitat .7, sense programar temps fins que l’ametlla comenci a treure el seu oli. Si és necessari augmentar la velocitat fins aconseguir una pasta.
5-Barrejar amb l’espàtula la resta d’ametlla picada i posar la massa en un motllo rectangular, recobert de paper de forn. Posar un pes al damunt i deixar assecar , aproximadament 8 dies *, abans de consumir.
*Per assecar el torró més ràpid, si disposem de poc temps, es pot posar tovallons de paper en contacte amb el torró i canviar-lo quan estigui xop d’oli, un cop al dia aproximadament.
ES veu fabulós...Això que diuen que es tant difícil de fer.La TX és una gran aliada, oi?
ResponEliminaHola Emma, ara que tinc la Thermo la possaré a treballar. T'ha quedat genial. Bones festes!!!
ResponElimina