Per Sant Esteve, a casa , de tota la vida s’han menjat canelons. És un plat típic de les taules catalanes i cada casa té la seva recepta . Tot i que la base sempre és la mateixa, cada família posa el seu toc personal que fa que els seus canelons siguin especials.
Canelons :Ingredients:
-1 pit de pollastre del brou
-1 pit de pollastre,1 quart de pollastre,300 gr de carn de coll de porc, 2 fetges de pollastre
-2 cebes
-1 tomàquet
-1 branquilló de canyella
-una copeta de vi blanc o conyac
-3 cullerades de farina
-1/2 got de llet
-sal
-Oli d’oliva
-Pasta de canelons
-Beixamel
Procediment:
1-Posar una cassola amb oli i enrossir el tall, afegir el tomàquet obert per la meitat, una ceba tallada en quatre trossos i la canyella. Sofregir tot una mica i tirar el vi o conyac , deixar evaporar i cobrir d’aigua. Fer ” xup xup” .
Un cop fet el rostit, reservar una tasseta de cafè del suc .
2- Picar el pit de pollastre bullit i el tall rostit .
3-Posar una paella amb oli i fregir la ceba tallada ben petita.
4-Afegir la el tall picat, barrejar i tirar la farina. Torrar una mica i posar la llet. Coure fins que quedi espès. Refredar.
5-Bullir la pasta dels canelons i reservar.
6- Preparar una safata pel forn, tirar la tasseta del suc del rostit i anar col·locant a sobre els canelons farcits.
7-Cubrir amb beixamel( jo l’hi poso una mica de nou moscada ratllada).
8-Escalfar al forn a 180 graus, primer només amb el foc de baix , fins que faci xup xup , i finalment gratinar.
Què bons oi? Aquest plat crec que no passarà mai de moda. M'encanten!
ResponEliminaAixò de la tasseta del suc de rostit no ho he fet mai però m'agrada la idea
M'agraden els canalons. Ja m'has fet entrar la gana, per sort avui menjaré els de la mare
ResponEliminaBones festes
Segur que no va quedar cap engruna.
ResponEliminaBon any!
ay que ricos los canelones!! En éstas fiestas es que no deben faltar NUNCA!!!
ResponEliminaNieves.
Igual que els meus!! pero lo de la tasseta del suc del rostit no ho havia sentit mai...m'ho apunto.
ResponEliminaBon Nadal!!