12/1/12

CREMA DE CIGRONS AMB ESPINACS AL VAPOR


 Ja han passat les festes de Nadal, i anem força tips de tantes trobades gastronòmiques. Ara toca fer bondat i tornar a la rutina, els horaris ordenats i els menjars lleugers.
Per introduir les llegums a la dieta diària, faig aquesta crema de cigrons, que és molt suau i lleugera. Amb els espinacs fan un plat molt nutritiu . A casa agrada molt.



Crema de cigrons amb espinacs al vapor

 Ingredients:
-300gr de fulles d’espinacs fresques i netes
-120gr de cigrons secs o farina de cigrons.
-200gr de cebes pelades i tallades en quatre trossos.
-200gr de pastanaga tallada a trossos
-150gr de nap tallat
-3 grans d’all
-50gr d’oli d’oliva suau
-1 cullereta de sal
-Pebre
-1000gr d’aigua
-Dauets de pernil fregit.


Procediment tradicional:
1-Col·locar els espinacs a la safata del vapor .
2-A la olla posar l’aigua,la farina de cigró, la ceba, el nap, la pastanaga, els alls, l’oli i la sal.
3-Col·locar la safata en la seva posició, tapar i coure 25 minuts.
4-Reservar els espinacs, i triturar la resta fins aconseguir una crema fina. Salpebrar al gust.
5- Servir amb els espinacs pel damunt i uns dauets de pernil fregit.
 
 Procediment Thermomix:
1-Col·locar els espinacs en el Varoma  i reservar.
2-Triturar els cigrons 30 segons , velocitat 9.
3-Afegir l’aigua, la ceba, el nap, la pastanaga, els alls, l’oli i la sal.
4-Col·locar el Varoma en la seva posició i programar 25 minuts, Temperatura Varoma, velocitat 1.
5-Retirar el Varoma, tapar amb el gotet i triturar 2 minuts , velocitat 8-9. Salpebrar al gust.
6- Servir amb els espinacs pel damunt i uns dauets de pernil fregit.

5 comentaris:

  1. Hola Emma! Què rebonaaaaaa. La propera setmana la faig!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. que bones les cremes, i els cigrons m'encanten

    ResponElimina
  3. Mira que ens agraden els cigrons i mai n'he fet crema, segur que la provem algun dia, què bona!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Mira que a casa en preparo moltes de cremes diferents però de cigrons no hi he pensat mai. M'emporto aquesta recepta, té una pinta delicosa!!!
    Ptns

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.