13/9/11

PA FARCIT DE PERNIL I FORMATGE


El temps passa molt ràpid. Diuen, que quan passa ràpid és que t’ho estàs passant molt bé. Així, veient la velocitat amb la que m’han passat les vacances, puc dir que han estat molt divertides.
Tenia una llista llarga de coses per fer, moltes les he fet i d’altres s’han quedat  en espera. Perquè , les vacances són, per a mi, un parèntesi de temps on no hi ha obligacions.
A partir d’ara , ja comencen les rutines , i de tant en tant, un petit parèntesi.......
Com encara fa calor, he fet aquest pa farcit. Està boníssim, i és un bon plat fred  per portar a una barbacoa, o sopar .L’he vist a Velocidad Cuchara, on hi ha un pas a pas molt explicatiu.
Jo vaig fer amb tota la massa un sòl pa, però va quedar molt gran. Així que aconsello , dividir-la i fer dos pans més petits.





Pa farcit de pernil i formatge:
Ingredients:

Massa:
-250gr de llet
-50 gr de mantega
-50 gr de sucre
-30gr de llevat de forner
-500 gr de farina
-1 cullereta de sal

Farcit:
-150 gr de pernil dolç
-Formatge tipus Havarti.
-100 gr d’olives verdes sense os.
-10 llenques de pernil saltat, aproximadament.
-30 gr de tàperes
-50 gr de panses (opcional)
-mantega fosa per pintar la massa per dins.
-un ou batut per pintar abans de posar el pa al forn

Procediment convencional:
Massa:
1-Formar una muntanya amb la farina.
2-Desfer el llevat amb la llet tèbia.
3-Fer un forat al centre de la farina i tirar la llet amb el llevat, la mantega, la sal,i el sucre.
4-Poc a poc , anar integrant tots els ingredients, fins aconseguir una massa fina.
5-Tapar i deixar llevar 15 minuts.

Farcit:
1- Picar el pernil  dolç ben petit.
2- Picar les olives

Formar el pa:
1- Estirar la massa ben fina, amb forma rectangular, i pintar amb la mantega fosa.
2- Cobrir amb les llenques de pernil salat i el  formatge.
3- A continuació estendre  el pernil dolç picat, les olives , les tàperes i les panses.
4- Enrotllar la massa com si fos un braç de gitano, segellar amb una miqueta d’aigua .
5- Tancar les puntes .
6- Col·locar en una safata , sobre un paper de forn, i amb un ganivet o estisores, fer talls  a la superfície o decorar -la amb trossets de la mateixa massa.
7- Deixar reposar fins  que dobli el seu volum, aproximadament uns 60 minuts.
8-  Pintar amb l’ou batut , i posar al forn a 180 graus durat aproximadament  uns 40 minuts.

Procediment amb Thermomix :

Massa:
1-  Posar en el got la llet, la mantega,i el sucre  , i programar  1 minut, temperatura 37 graus, velocitat 2.
2- Afegir el llevat , fet a miques, i barrejar 10 segons, velocitat 2
3- Posar la farina i la sal i mesclar 20 segons , velocitat 6.
4- Seguidament amassar 3 minuts , got tancat, velocitat espiga .

Farcit:
1 - Picar el pernil dolç , 3 segons velocitat  4. Retirar i reservar.
2- Picar les olives 3 segons velocitat 4. Retirar i reservar.

Formar el pa:
1-  Estirar la massa ben fina, amb forma rectangular, i pintar amb la mantega fosa.
2-  Cobrir amb les llenques de pernil salat i el  formatge.
3-  A continuació estendre  el pernil dolç picat, les olives , les tàperes i les panses.
4-  Enrotllar la massa com si fos un braç de gitano, segellar amb una miqueta d’aigua .
5-Tancar les puntes .
6-Col·locar en una safata , sobre un paper de forn, i amb un ganivet o estisores, fer talls  a la superfície o  decorar -la amb trossets de la mateixa massa.
7-Deixar reposar fins  que dobli el seu volum, aproximadament uns 60 minuts.
8- Pintar amb l’ou batut , i posar al forn a180 graus durat aproximadament  uns 40 minuts.

4 comentaris:

  1. ideal para una cena como hoy viendo el futbol
    molt bo
    peto

    ResponElimina
  2. Molt original!!!! Recepta guardada....

    ResponElimina
  3. A mi les vacances també m'ha passat volant :)
    Aquest pa farcit és molt bona idea per portar d'excursió, ja tens l'entrepà fet tot en un sol paquet ;)

    ResponElimina
  4. quina cosa mes bona,a veure si m'animo un dia,petons

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.