13/5/11

PASTA A MARINERA


Avui he fet aquest plat de pasta per dinar. M’ha vingut de cara fer aquesta salseta marinera , que amb els calamars, les gambetes i les rossellones, fan un bon plat únic.

La salsa es pot fer amb antelació, i només caldrà fer bullir la pasta i barrejar-ho tot, en el moment de servir.

Pasta a la marinera:

Ingredients: per quatre persones.

-400 gr de pasta
-400 gr de tomàquet natural triturat
-1 ceba tendre
-1 gra d’all
-1 bitxo
-500 gr cloïsses o rossellones
-200 gr de gambeta pelada
-500 gr de calamar net i tallat a rodanxes
-1 copa de vi blanc
-oli
-sal
-pebre
-julivert picat

Procediment:

1- Posar les rossellones en remull , amb aigua i sal durant 30 minuts aproximadament.
2- Obrir-les al vapor i reservar.
3- Posar a escalfar oli en una cassola , fregir-hi les gambetes i reservar.
4- En el mateix oli, coure el calamar, i quan ja s’hagi begut l’aigua, tirar el vi blanc i evaporar .
5- Afegir la ceba picada amb l’all i el bitxo. Un cop cuita, afegir el tomàquet, salpebrar i coure aproximadament 15 minuts.
6- Un cop fet el sofregit, incorporar les gambetes i les rossellones i barrejar . Reservar.
7- Coure la pasta i mesclar amb la salsa.
8- Saltar tot junt, uns segons, a foc viu, i servir decorat amb una mica de julivert picat.

3 comentaris:

  1. mmmm quin plat mes bo,la veritat que es un dels que mes m'agrada,i m'apunto la teva versió,petons

    ResponElimina
  2. Olá passei para conhecer seu blog e gostei muito de suas receitas.Esta massa esta perfeita!! Já sou sua seguidora, se desejar venha me conhecer também, será muito bem vida. Um abraço, Marta.

    ResponElimina
  3. Quina pinta més bona té!!! A veure si algun dia m'atreveixo a fer-la! :)
    1 salutació!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.