22/5/11
CREMA D'ESPÀRRECS DE MARGE
A casa som aficionats a les sopes i cremes de tota mena. Són un bon plat , sobretot per sopar.
Ara , a més a més, ja tenim la Thermomix, una joguina fantàstica i amb la que les cremes, emulsionen d’una manera espectacular. Una raó més per explorar el món de les sopes i cremes.
Aquí teniu una recepta amb espàrrecs de marge , molt lleugera i deliciosa.
Crema d’espàrrecs de marge:
Ingredients: per 4 persones
-2 manats de espàrrecs verds (500 gr aprox.)Poden ser congelats.
-30 g. de oli d’oliva
-1 ceba (150 g. aprox.)
-6oo g. de brou de verdures o aigua.
-1 pessic de sal
-1 pessic de pebre negra mòlta
-175 g. de crema lleugera o nata de cuinar.
Procediment:
1-Rentar els espàrrecs .Treure la part dura ,i tallar a trossets. Reservar algunes puntes per decorar.
2-Escalfar l’oli en una cassola i sofregir les puntes d’espàrrec. Reservar.
3-En el mateix oli, sofregir la ceba tallada petita. Afegir els espàrrecs i saltar uns minuts.
4-Posar el brou o l’aigua, salpebrar i coure durant 30 minuts aproximadament.
5-Afegir la crema lleugera , i rectificar el punt de sal.
6-Triturar amb la batedora de mà.
7-Servir decorada amb les puntes d’espàrrec reservades.
Procediment amb Thermomix:
1-Rentar els espàrrecs .Treure la part dura ,tallar a trossets. Reservar algunes puntes per decorar.
2-Posar en el got l’oli i programar 3 minuts , Temperatura varoma, velocitat 1.
3-Afegir les puntes d’espàrrec i coure 2 minuts, Temperatura Varoma , gir esquerra i velocitat cullera . Reservar.
4- En el mateix oli afegir la ceba i picar 4 segons, velocitat 4 .
5-Sofregir 4 minuts , temperatura varoma, velocitat 1.
6-Afegir la resta d’espàrrecs i programar 2 minuts , temperatura Varoma, velocitat 1.
7-Posar el brou o l’aigua, salpebrar, i coure 25 minuts, temperatura 100 graus, velocitat 1.
8- Incorporar la crema lleugera i coure, 1 minut a temperatura 90 graus, velocitat 4.
9- En acabar, esperar a que baixi una mica la temperatura, rectificar el punt de sal i triturar 2 minuts , velocitat progressiva 5 a 10.
10 –Servir i decorar amb les puntes d’espàrrec reservades.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
No n'he fet mai de crema d'espàrrecs i quan en faci vindré a veure la teva recepta, tot i que no tinc la termo.
ResponEliminaAins... que no tinc la maquineta.. però tant se val, la farem de manera tradicional que a casa també som de cremes.
ResponEliminaPetonets!
aisssssssssss quina cosa mes bonaaaa,a veure si la faig un diaaaaaaa petonss
ResponEliminaLes cremes de verdures sempre vénen de gust,oi?
ResponEliminam'encanten els esparrec però mai ho he fet amb crema!
ResponEliminam'ho apunto!
Aquest any m'he fet un fart d'espàrrecs de marge! La teva crema ha de ser boníssima!! I la primera foto t'ha quedat molt xula!
ResponEliminaPetons!
nosaltres també sóm de cullera i plat fondo, jejeje... la crema d'esppàrrecs la torbo boníssima!
ResponEliminaRealment les cremes amb la TMX queden espectaculars... i aquesta amb espàrrecs de marge, amb el gust intens que tenen... ha d'estar boníssima!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça