La carxofa és, potser, una de les verdures més versàtils que hi ha. Es pot fer fregida, bullida, en una truita , amb un bon arròs, al forn, a la brasa, etc. A casa les degustem molt sovint i ens agraden cuinades de qualsevol manera.
Ara ja s’està acabant la temporada, i per aprofitar les últimes, he fet aquesta recepta .
Carxofes farcides:
Ingredients:
-8 carxofes mitjanes
-2 pastanagues
-2 cebes
-200 gr de xampinyons
-100 gr de bacon
-1 got de vi blanc
-farigola
-sal
-pebre
-llimona
-oli
-Formatge ratllat
Procediment:
1-Netejar les carxofes de les fulles més dures , i coure amb aigua ,llimona i sal . Un cop cuites treure-les de l’aigua i deixar-les escórrer .
2-Mentrestrant, pelar les cebes i les pastanagues i tallar-les en juliana; netejar els xampinyons i laminar; i tallar el bacon a tires primes.
3-Posar a escalfar l’oli i fregir el bacon amb la ceba. Afegir els xampinyons i la pastanaga.
4- Salpebrar i afegir el vi.
4-Coure lentament , rectificar de sal i posar la farigola per perfumar .
5-Col.locar les carxofes en una safata, per el forn, i emplenar amb el farcit.
6-Posar pel damunt formatge ratllat i gratinar al forn.
que bones a mi m'agraden molt i aixi tenen d'estar uffffff,petonssss,dema parlem que crec que tinc una cosa teva de fa molt temps jeje
ResponEliminaHola,
ResponEliminaSi que s'han d'aprofitar que ja queda poquet per a que s'acabin. Així m'agraden molt, però sempre les faig amb carn. Així que aquest farcit me l'apunto per a la propera temporada. Petons
Quina meravella de plat!! amb el qu m'agraden les carxofes!!
ResponEliminaUn farcit que les hi dóna molta alegria...bacó i xampinyons; me l´apunto!.
ResponEliminaQue bones les carfofes!! m'apunto el farçit!!
ResponEliminaAmb el que m’agraden les carxofes i així farcidetas tenen de ser exquisides
ResponEliminaPetons
UMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!NENA QUE BO, ARA ME LA MENJARIA,EM FA MANDRA DE FER-LO..............PETONETS.ARA JA SE COM ES FAN ELS COMENTARIS.
ResponEliminaEmma a mi també m'agraden de qualsevol manera. M'agraden les que has preparat i m'has donat una bona idea per la propera vegada que en faci
ResponElimina