26/12/11

CANELONS


Per Sant Esteve,  a casa , de tota la vida s’han menjat canelons. És un plat típic de les taules catalanes i cada casa té la seva recepta . Tot i que la base sempre és la mateixa, cada família posa el seu toc personal que fa que els seus canelons siguin especials.
Canelons :
Ingredients:
-1 pit de pollastre del brou
-1 pit de pollastre,1 quart de pollastre,300 gr de carn de coll de porc, 2 fetges de pollastre
-2 cebes
-1 tomàquet
-1 branquilló de canyella
-una copeta de vi blanc o conyac
-3 cullerades de farina
-1/2 got de llet
-sal
-Oli  d’oliva
-Pasta de canelons
-Beixamel
Procediment:
1-Posar una cassola amb oli i enrossir  el tall, afegir el tomàquet obert per la meitat, una ceba tallada en quatre trossos i la canyella. Sofregir tot una mica  i tirar el vi o conyac , deixar evaporar i cobrir d’aigua. Fer ” xup xup” .
Un cop fet el rostit, reservar una tasseta de cafè del suc .
2- Picar el pit de pollastre bullit i el tall rostit .
3-Posar una paella amb oli i fregir la ceba tallada ben petita.
4-Afegir la el tall picat, barrejar i tirar la farina. Torrar una mica i posar la llet. Coure fins que quedi espès. Refredar.
5-Bullir la pasta dels canelons i reservar.
6- Preparar una safata pel forn, tirar la tasseta del suc del rostit i anar col·locant a sobre els canelons farcits.
7-Cubrir amb beixamel( jo l’hi poso una mica de nou  moscada ratllada).
8-Escalfar al forn a 180 graus, primer només amb el foc de baix , fins que faci xup xup , i finalment gratinar.

25/12/11

11/12/11

TORRÓ DE ARRÒS INFLAT


Ja s’apropa Nadal, i he decidit fer torrons. He començat pel de xocolata. Volia aconseguir una textura cruixent amb flocs d’arròs. Després de navegar per la xarxa i llegir moltes receptes, he escollit una de la web de Webos fritos. És molt fàcil i  ha estat tot un èxit.
Les barres de torró han anat desapareixent com si a casa tinguéssim ratolins. Ara n’hauré de tornar a fer més. És ideal per a nens.

Torró d'arròs inflat :
Ingredients:
-150gr de xocolata amb llet i avellanes
-150 gr de xocolata amb llet i ametlles
-150 gr de xocolata negre fondant
-70 gr de llar de porc
-80 gr de arròs inflat de xocolata.

Procediment tradicional:
1-Trocejar les xocolates i fondre , al bany maria o al microones.
2-Afegir la llar i barrejar.
3-Finalment, mesclar l’arròs inflat i posar dins d’un motllo de silicona.
4-Deixar reposar un mínim de 4 hores.

Procediment amb Thermomix:
1-Trocejar les xocolates i programar 5 minuts , temperatura 37 graus i velocitat 1.
2-Remoure amb una espàtula i programar 8 minuts, 37 graus, velocitat 1.
3-Afegir la llar i programar 1 minuts, 37 graus, velocitat 1.
4-Finalment, mesclar l’arròs inflat i posar dins d’un motllo de silicona.
5-Deixar reposar un mínim de 4 hores.

4/12/11

PASTÍS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE GERDS I NABIUS


De receptes de pastissos de formatge n’hi ha a dojo, però aquesta destaca perquè és molt ràpida de fer. És lleugera, té una textura molt fina, és poc dolça i amb la melmelada de gerds i nabius, combina a la perfecció.
A casa, desapareix en un tres i no res!


Pastís de formatge amb melmelada gerds i nabius:

Ingredients:
-4 iogurts naturals o desnatats.
-1 terrina de formatge tipus Philadelphia.
-125gr de farina
-125gr de sucre
-1 sobre de sucre amb vainilla
-3 ous

Procediment tradicional:
1-Batre els ous .
2-Afegir els iogurts, el sucre  i barrejar.
3- Mesclar la farina a poc a poc.
4-Tirar la massa en un motllo engrassat i coure al forn, a 180 graus, durant aproximadament 25 minuts.
5-Deixar refredar 2 hores, i servir amb melmelada de gerds i nabius.

Procediment amb la Thermomix:
1-Batre els ous a Velocitat 3 durant 6 segons.
2-Afegir la resta d’ingredients i mesclar a Velocitat 6, 10 segons.
3-Tirar la massa en un motllo engrassat i coure al forn, a 180 graus, durant aproximadament 25 minuts.
4-Deixar refredar 2 hores, i servir amb melmelada de gerds i nabius.