Ja he explicat alguna vegada que tinc la gran sort de tenir un hort al meu abast. Primer el treballava la meva àvia, i ara ho fa el meu pare, i jo de tant en tant li dono un cop de mà.
El contacte amb la terra és fantàstic i després, menjar el que has plantat i cuidat, no té preu.
Quan era petita ajudava a pelar pèsols i sempre acabava menjant-ne més que no pas quedaven per l'olla. Recent collits de l’hort són tant dolços ....
Normalment el pèsols els mengem bullits o saltejats, però una altre bona opció és fer aquesta deliciosa i lleugera crema.
Crema de pèsols:
Ingredients:
-70gr oli d’oliva
-100gr ceba
-100gr de porro a trossos
-1 cullereta de sal
-400gr de pèsols
-500gr d’aigua
Procediment Thermomix:
1-Posar l’oli al got i programar 5 minuts/ Varoma/Vel.1.
2-Afegir el porro , la ceba pelada i la sal i trossejar 4 segons/Vel.4.
3-Sofregir 10 minuts/ Varoma/Vel.2.
4-Incorporatr els pèsols i saltejar 7 minuts/Varoma/Vel.2.
5-Afegir l’aigua i coure 5 minuts/VaromaVel.3.
6-Esperar uns minuts a que baixi una mica la temperatura i triturar 3 minuts/Ve. 7. Rectificar de sal, si és necessari.
7- Servir la crema calenta, decorada amb unes gotes de nata líquida, o bacon cruixent o una bola de formatge cremós.
Procediment Tradicional:
1-Sofregir el porro i la ceba tallat en juliana i la sal fins que quedi transparent.
2-Afegir els pèsols i saltejar uns 7 minuts aproximadament
3-Afegir l’aigua i coure uns 5 minuts aproximadament.
4-Triturar amb una batedora elèctrica fins aconseguir la textura de crema. Rectificar de sal, si és necessari.
5-Servir la crema calenta, decorada amb unes gotes de nata líquida, o bacon cruixent o una bola de formatge cremós.
Servida en copa queda molt xula! I si és amb pèsols frescos ha de ser deliciosa. Petons
ResponEliminaQuin verd més bonic!!! I servida amb la copa saensacional.
ResponEliminaPetons
Ets una crak. No deus ser la Carme Ruscalleda???
ResponEliminaPetonets.