10/2/13

GALETES FARCIDES DE MELMELADA DE MADUIXA



Avui he fet aquestes galetes farcides amb melmelada de maduixa que són tota una delícia .
Són una imitació de les famoses galetes Linzer austríaques, que en la seva recepta original porten fruits secs, que jo no he posat .



Galetes farcides de melmelada de maduixa:

Ingredients:
-400gr de farina
-200gr de mantega a temperatura ambient
-120gr de sucre
-1 ou
-1 polsim de sal
-una cullerada de sucre de vainilla o essència de vainilla
Farcit:
-1 cullerada d’aigua
-4 cullerades de melmelada
-1 fulla de gelatina

Procediment:
1-Mesclar el sucre amb la farina amb una batedora elèctrica fins que quedi cremosa.
2-Afegir l’ou i barrejar.
3-Posar el sucre amb vainilla i finalment la farina amb la sal.
4-Mesclar tot fins obtenir una massa homogènia i dividir en dos trossos.
5-Estirrar cada tros amb un corró , amb u gruix de 4mm aprox. I posar a la nevera  tapada amb paper film, un mínim d’una hora.
6-Tallar les galetes amb un motllo rodó .S’han de tallar tantes galetes de la part de baix com de la part de dalt. Col•locar en una safata amb paper de forn i tornar a posar a la nevera uns 10 minuts aproximadament.
7-Escalfar el forn a 180 ̊ i coure uns 8 minuts aproximadament. Un cop comencin a enrossir per els cantons ja es poden treure.
8-Deixar refredar i farcir.
Farcit:
1-Posar la fulla de gelatina a remullar amb aigua freda.
2-Mentres tant, posar al foc la cullerada d’aigua amb la melmelada i barrejar. Apagar el foc i afegir la gelatina escorreguda. Un cop freda ja es poden farcir les galetes.

3 comentaris:

  1. Aquestes galetes són precioses i et fan quedar vagis on vagis! Felíç dia dels enamorats! ;)

    ResponElimina
  2. Què boniques! Quan viatjo als països de l'Est i Alemanya torno carregada d´aquestes galetes..Delicioses. Les meves preferides són les de melmelada d'albercoc.

    ResponElimina
  3. Molt maques i delicioses!!!
    Petonets

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.