15/5/12

CREMA D'ESCAROLA


La presentació més habitual de l’escarola és en amanida, com el famós Xató, amb bacallà esqueixat, anxoves salades i salsa romesco.
Tot i que a casa ens agrada molt l’escarola crua, fa poc,  l’hem afegit a la nostra dieta cuita, com ingredient principal d’aquesta crema.
 Està boníssima i és una manera d’aprofitar les fulles exteriors més verdes.

Crema d’escarola:
Ingredients:
-1 porro
- 1 pastanaga 
-8 fulles de escarola ( les exteriors més fosques)
- Una patata
-50gr d’oli d’oliva
-500gr de brou de verdures o aigua amb una pastilla de brou.
- 4 rodanxes de formatge rul·lo de cabra.

 Procediment tradicional:
1-Picar el porro, la pastanaga i l’escarola.
2- Ofegar les verdures amb oli, juntament amb la patata  trossejada.
3-Incorporar el brou i bullir 30 minuts.
4-Salpebrar al gust
5- Triturar amb una batedora .
6- Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.

 Procediment Thermomix:
1-Trossejarel porro, la pastanaga i  l’escarola  ,en el got ,  3 segons/Velocitat 4.
2- Afegir l’oli i la patata tallada en 4 trossos i ofegar  5 minuts/Varoma/ Velocitat 1.
3-Incorporar el brou i programar 25 minuts/ 100 graus,/Velocitat 2.
4-Salpebrar al gust .
5-Esperar que la temperatura baixi una miqueta, i  triturar 1 minut/Velocitat progressiva 5-10.
6-Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.