La presentació més habitual de l’escarola és en amanida,
com el famós Xató, amb bacallà esqueixat, anxoves salades i salsa romesco.
Tot i que a casa ens agrada molt l’escarola crua, fa poc,
l’hem afegit a la nostra dieta cuita,
com ingredient principal d’aquesta crema.Està boníssima i és una manera d’aprofitar les fulles exteriors més verdes.
Crema d’escarola:
Ingredients:-1 porro
- 1 pastanaga
-8 fulles de escarola ( les exteriors més fosques)
- Una patata
-50gr d’oli d’oliva
-500gr de brou de verdures o aigua amb una pastilla de brou.
- 4 rodanxes de formatge rul·lo de cabra.
2- Ofegar les verdures amb oli, juntament amb la patata trossejada.
3-Incorporar el brou i bullir 30 minuts.
4-Salpebrar al gust
5- Triturar amb una batedora .
6- Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.
1-Trossejarel porro, la pastanaga i l’escarola
,en el got , 3 segons/Velocitat 4.
2- Afegir l’oli i la patata tallada en 4 trossos i
ofegar 5 minuts/Varoma/ Velocitat 1.3-Incorporar el brou i programar 25 minuts/ 100 graus,/Velocitat 2.
4-Salpebrar al gust .
5-Esperar que la temperatura baixi una miqueta, i triturar 1 minut/Velocitat progressiva 5-10.
6-Servir la crema amb una rodanxa de formatge de cabra al damunt.