23/4/12

MAGDALENES DE SANT JORDI



Avui es  celebra la diada de Sant Jordi,  i Catalunya s’engalana de senyeres,  parades de llibres i roses.
Les llibreries surten al carrer, i exposen les novetats  literàries, i les floristeries s’omplen de roses de totes les mides i colors imaginables.
Tots anem a buscar aquell llibre concret per regalar, a aquella persona especial , juntament amb una rosa.  
Com la rosa és un dels símbols de Sant Jordi, he fet  unes magdalenes amb un motllo amb forma de rosa, per celebrar el dia.
La recepta  està aquí.




També aprofito aquesta entrada per agrair el premi que m’ha donat el Blog  Emma’s Bakery,  que si no el coneixeu, val  la  pena que hi passeu perquè és una artista.

I per tal d’ajudar a donar difusió a blogs  que m’agraden molt i que en breu, degut a la seu fantàstic treball, tindran més de  200 seguidors,  segueixo la roda,  i li dono el premi a:








 Aquí us deixo les normes que s’han de seguir per donar aquest premi:
1-Copiar i enganxar el logo del  premi en el teu Blog enllaçant-lo amb el Blog que te l’ha atorgat a tu.
2-Premiar als teus 5 Blogs favorits, de menys de 200 seguidors, i deixa’ls un comentari per informar-los del premi.
3-Uneix-te al Blog  (fes-te seguidor) i ajuda , compartint-lo, per afavorir la difusió.
4- Confia que els Bloggers segueixin la cadena.

9/4/12

OUS I CONILLS DE GALETA


Galetes per celebrar el Dilluns de Pasqua.
He fet  la recepta bàsica, que està aquí, i les he decorat amb flors de fondant i glassa.











6/4/12

BACALLÀ AMB CEBA


 
Sembla que la Setmana Santa ve associada al bacallà. Tot i que, a casa, en mengem tot l’any, per aquestes dates hi és molt present .
Les receptes són infinites, però el més important de cuinar bacallà sec és el procés de dessalat. A casa, la meva àvia, que tenia una bacallaneria, ens va ensenyar un mètode, que és com el ritual del te , com et deixis un pas, ja no és el mateix.
Es tracte de anar canviant aigües, per tal de que el peix s’hidrati i vagi deixant anar la sal, però respectant uns temps establerts. És fàcil, però jo sempre haig de fer un cop d’ull a la recepta, perquè sinó, em deixo algun canvi d’aigua i el bacallà queda salat o dolç.
Aquesta recepta amb ceba és ideal per la Quaresma.




BACALLÀ AMB CEBA:

Dessalar el bacallà:

1-Cobrir els talls de bacallà sec amb aigua , dins d’un recipient tapat, i deixar-lo a la nevera durant 5 dies, amb la mateixa aigua.
2-Al 5è dia, per la nit canviar l’aigua i tornar a posar a la nevera.
3-El següent dia fer dos canvis d’aigua, un pel matí i un per la nit .
4-Comprovar el punt de sal, si encara és massa salat , canviar una aigua més.

*Aquest mètode és per talls gruixuts, com el morro de bacallà, si volem dessalar talls més finets, com les penques, fer el mateix procés però menys dies.

Recepta:

Ingredients:
-8 talls de bacallà dessalat
-4 cebes
-500gr de tomàquet natural triturat
-Vi blanc
-Pebre vermell
-Sucre
-Sal
-Canyella en pols
-Farina
-Pa ratllat
-Oli
-Tires de pebrot escalivat, per decorar.(opcional)

Procediment:
1-En una paella amb oli, caramel•litzar 3 cebes tallades en juliana amb un polsim de sal i reservar.
2-Fer un sofregit amb la ceba restant,oli, el vi, el tomàquet, una cullereta de cafè de pebre vermell, sal, una cullereta de sucre, i un polsim de canyella. Reservar.
3-Fregir el bacallà enfarinat i reservar.
4-En una safata pel forn, posar un llit de ceba, a sobre el bacallà fregit.
5-Cobrir amb el sofregit passat pel xino.
6-Posar pa ratllat pel damunt i decorar amb les tires de pebrot vermell .
7-Gratinar al forn i servir.