16/11/12

CRESTES CASOLANES




Els  sopars a casa solen ser lleugers, verdura bullida, al vapor , cremes de verdura i sopes de primer plat.
El segon plat, acostuma a ser peix fresc a la planxa , però amb nens has de fer un menú més variat, perquè tot i que els hi agrada molt, enseguida protesten, així que per ells , incorporo algun dia, croquetes, crestes, o ous.
Tot i que tinc croquetes i d’altres congelats comprats per alguna urgència, procuro fer-los casolans que són més bons.
Aquesta recepta és molt ràpida de fer i et soluciona un sopar .
Als nens els hi agraden molt aquestes crestes farcides de formatget i a mi m’encanten amb la barreja clàssica  de tomàquet i tonyina amb olives .


Crestes  casolanes:
Ingredients:
Massa:
-350gr de farina
-150gr d’oli d’oliva
-150gr d’aigua( podem substituir 75gr d’aigua per vi blanc)
-1 cullereta de sal
Farcit:
-250gr de sofregit de tomàquet amb 150gr de tonyina amb oli i  olives verdes sense os picades(opcional)
-Formatgets (posar la meitat d’una porció de formatget per cresta)

Procediment tradicional:
1-Pesar la farina i reservar.
2-Escalfar l’oli i l’aigua i el vi en una olla .
3-Quant arrenqui el bull, tirar la farina de cop i la sal i barrejar enèrgicament i minut.  Retirar del got i deixar refredar uns minuts.
4-Estirar la massa molt fina amb un corró i tallar amb un tallador rodó.
5-Posar una cullerada del farcit escollit i tancar la cresta, mullant el canto de la massa  amb una gota d’aigua i pressionant amb una forquilla.
6-Preescalfar  el forn  a 180 graus i coure fins que siguin rosses.
 També es poden fregir amb oli abundant.

Procediment Thermomix:
1-Pesar la farina i reservar.
2-Escalfar l’oli i l’aigua i el vi en el got 3minuts/Varoma/Vel.2.
3-Obrir la tapa i tirar la farina de cop i la sal i barrejar 20 segons/vel.4. Retirar del got i deixar refredar uns minuts.
4-Estirar la massa molt fina amb un corró i tallar amb un tallador rodó.
5-Posar una cullerada del farcit escollit i tancar la cresta, mullant el canto de la massa  amb una gota d’aigua i pressionant amb una forquilla.
6-Preescalfar  el forn  a 180 graus i coure fins que siguin rosses.
 També es poden fregir amb oli abundant.


3 comentaris:

  1. Les crestes cassolanes sont molt bones i ben farcides, al gust de cada casa.
    Petons.

    ResponElimina
  2. M´encanten! Les prefereixo a les croquetes. La meva mare sempre les feia...Li demanaré la recepta. I si, no la troba doncs aqui tinc la teva.

    ResponElimina
  3. quina pinta més espectacular que tenen aquestes crestes...!! delicioses...

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.