28/10/12

CREMA DE COL LLOMBARDA



La col llombarda és una varietat de col que té un color morat espectacular. És molt apreciada al nord d’Europa on es cuina de moltes maneres.  Jo sempre l’havia menjada crua, formant part d’amanides, però cuita mai.
Aprofitant que ja sembla que baixen les temperatures, he fet aquesta crema amb la col llombarda. Queda molt bona, i amb un color lila molt divertit. Els meus fills m’han preguntat si era una crema de “Alien”, perquè els hi recorda menjar extraterrestre. Penso que, fins i tot, es pot incloure en un menú per Halloween.


Crema de col llombarda :
Ingredients:
-750gr. de col llombarda neta i tallada a trossos
-200gr. de ceba neta tallada a quarts
-1 gra d'all
-50gr. d'oli d'oliva
-30gr. de mantega
-600gr. de brou de pollastre *
-1 cullereta de sal
-Pebre negre
-Nou moscada mòlta
-Formatge cremós o encenalls de formatge sec per decorar.
*En lloc de brou de pollastre , jo he posat l’aigua amb una cullerada de brou concentrat fet amb la Thermomix.

Procediment tradicional:
1- Picar l’all i la ceba i sofregir amb l’oli i la mantega fins que quedi transparent.
2- Afegir la col llombarda, el brou, un polsim de pebre negre i de nou moscada i coure 30 minuts aproximadament.
3- Triturar amb una batedora elèctrica i rectificar de sal.
4- Servir decorada amb una nou de formatge cremós o encenalls de formatge sec.

Procediment Thermomix:
1- Picar la col llombarda ,en dos tongades, 4seg./Vel.4. Reservar.
2- Picar la ceba i l’all, 4seg./Vel.3 ½. Baixar les verdures de les parets del got amb l’espàtula.
3- Afegir l’oli i la mantega i sofregir 5min./Varoma/Vel.1.
4- Incorporar la col llombarda reservada i saltejar 5min./100 graus/Vel.1.
5- Posar el brou, un polsim de pebre negre i de nou moscada i coure 30min./100graus/Vel.1.
6- Rectificar de sal.
7- Esperar a que la temperatura baixi una mica i triturar 1 min./Vel. Progressiva 5-10.
8- Servir decorada amb una nou de formatge cremós o encenalls de formatge sec.

5 comentaris:

  1. menudo color tiene esta crema, y el queso blanco hace un contraste estupendo, además podrías haber rematado con un poquito de cebollino picado

    ResponElimina
  2. No m´agrada gens la col, però reconec que el color d´aquesta crema és fabulós.

    ResponElimina
  3. oh! queda un color guapíssim, i els ingredients semblen ben fàcils de trobar! A Mi sí que m'agrada la col lombarda, i totes les cols, de fet. A veure si m'animo! Gràcies per compartir!

    ResponElimina
  4. Yo sí he comido col lombarda, mi madre la hacía siempre como entrante para nochebuena cuando vivíamos en casa, pero no en crema, si no cocida y rehogada con ajo y pimentón, me encanta!

    ResponElimina
  5. Yo sí he comido col lombarda, mi madre la hacía siempre como entrante para nochebuena cuando vivíamos en casa, pero no en crema, si no cocida y rehogada con ajo y pimentón, me encanta!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.