4/6/12

PANETS DE PASTA DE FULL AMB CREMA I GERDS


A la fruiteria he vist una caixeta  lluent de gerds i m’ha entrat un rampell irresistible d’emportar-me’ls a casa. Un cop ja els tenia, he pensat moltes maneres de menjar-me’ls, però finalment m’he decidit per aquesta manera senzilla de degustar-los.



Panet de pasta de full amb crema i gerds

Ingredients:
-Un paquet de pasta de full
-300gr de gerds
-1/2 L de llet
-Canyella i un tros de pell de llimona
-125gr de sucre
-45 gr de Maizena
-6 rovells d’ou
-500 ml de nata per muntar
-Xarop de maduixa o fruits vermells  per decorar

Procediment :

1-Estendre la pasta de full i amb un motllo rodó tallar 8 cercles.  Posar en una safata amb paper de forn i coure  a 180 graus durant  10 minuts, aproximadament. La pasta s’inflarà amb forma de panet  i quedarà rossa. Reservar.
2- Barrejar els rovells amb  40 gr de sucre i la Maizena
3-Escalfar la llet amb la resta del sucre,  la canyella i la llimona,  fins que arrenqui el bull.
4- Abocar la llet poc a poc, sense la canyella i la llimona,  dins dels ous i barrejar bé . Passar pel  colador xinès i  tornar a posar al foc fins que quedi  ben espessa ,sense deixar de remenar .  Refredar i reservar.
5- Muntar la nata i reservar ben freda.
6-Obrir un panet de pasta de full, farcir amb la crema, cobrir amb gerds  i finalment decorar amb la nata muntada.
7-Servir  el plat amb el xarop de maduixes o fruits vermells.

6 comentaris:

  1. Uau Gemma! Fàcil i boníssim! Me'n menjaria un per esmorzar. Petons

    ResponElimina
  2. A tu et passa com a mi...pels ulls, pels ulls però amb la salivera en marxa. Una cucada!

    ResponElimina
  3. Genial Emma, se'm fa la boca aigua quant veig les teves receptes. (Anna Ruiz).

    ResponElimina
  4. Hola

    Ando de nuevo por aquí y me apetecía venir a saludarte.
    Quedas invitada a unas albóndigas que he preparado para cenar.
    Me pongo al corriente de lo que ha pasado por tu cocina y tomo buena nota de las recetas que has elaborado.
    De entrada, estos panets me seducen un montón.
    Un cordial saludo.

    Kui_Netes
    :)

    ResponElimina
  5. Quina delícia de postres. D'aquells amb els que et quedes ben tip i alhora estan fets amb fruita, per la qual cosa a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, ens en enamorem.

    Molt bona proposta! Avui, al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem unes postres també, o un deliciós refrigeri... Pot ser tot allò que vulgueu ja que es tracta d'un sorbet de llimona! Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/sorbet-de-llimona

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.