18/10/11

PANETS D'HAMBURGUESA


Aquest cap de setmana em vaig animar a fer uns panets per a hamburguesa, que proposava Susana de Webos fritos, amb un magnífic vídeo explicatiu. Així que em vaig posar a seguir la  recepta, i van sortit uns panets molt flonjos i boníssims, res a veure amb els que venen.
Vam fer una hamburguesa casolana, amb enciam, tomàquet, formatge,cogombres en vinagre  i ketxup, espectacular.
També es poden congelar i aprofitar per fer entrepans per esmorzars o berenars.


Panets d’hamburguesa:

Ingredients:
- 500gr de farina de força
- 125gr d’aigua tèbia
- 150gr de llet
- 25ml d’oli d’oliva
- 1 ou
- 1 sobre de llevat sec de forner de 4,6gr o 10gr de llevat fresc
- 10gr de sal
- 20gr de sucre
- Sèsam
- Aigua

Procediment tradicional:
1.- Barrejar una mica de llet amb el llevat.
2.- Barrejar ,a banda, la resta de la llet,l’aigua, l’ou, l’oli i la sal.
3.- Posar en un bol, la farina i el sucre, i afegir la barreja anterior i el llevat.
4.- Pastar uns minuts fins que quedi elàstica.
5.- Deixar llevar ,aproximadament 1 hora i 30 minuts.
6.- Tornar a pastar per treure l’aire i tallar en trossos de 100gr i fer boles rodones.
7.- Col·locar-les en una safata de forn, i aixafar-les una mica, per tal que surtin els panets més plans.
8.- Deixar-los llevar fins que doblin el seu volum, aproximadament una hora.
9.- Escalfar prèviament el forn a 220º, a dalt i a baix.
10.- Pintar els panets amb aigua i tirar el sèsam pel damunt.
11.- Baixar el forn a 200 graus. Ruixar l’interior amb una mica d’aigua, per tal de crear una mica d’humitat, i coure els panets aproximadament 12 minuts.

 Procediment amb Thermomix:
1.- Posar la llet, l’aigua, l’ou batut, l’oli i la sal i programar 2 minuts, temperatura 37º, velocitat 3.
2.- Afegir la farina, el sucre i el llevat, i barrejar uns segons a velocitat 3.
3.- Pastar 5 minuts ,velocitat espiga.
4.- Treure la massa del got i posar-la en un bol , tapada, i deixar llevar aproximadament 1 hora i 30 minuts.
5.- Tornar a pastar per treure l’aire i tallar en trossos de 100gr i fer boles rodones.
6.- Col·locar-les en una safata de forn, i aixafar-les una mica, per tal de que surtin els panets més plans.
7.- Deixar-los llevar fins que doblin el seu volum, aproximadament una hora.
8.- Escalfar prèviament el forn a 220º ,  a dalt i a baix.
9.- Pintar els panets amb aigua i tirar el sèsam pel damunt.
10.- Baixar el forn a 200º. Ruixar l’interior amb una mica d’aigua, per tal de crear una mica d’humitat, i coure els panets aproximadament 12 minuts.

9 comentaris:

  1. T'han quedat fantàstics. Cada dia estic més engrescada però em manca temps

    ResponElimina
  2. que bona sortiria amb aquest panet no?? l'apunto ,perque a casa els hi agraden molt.petons

    ResponElimina
  3. ja vaig veure qu eho anunciava, però no pensava que donés tan bon resultat, veient aquests panets teus tinc clar que m'hi he de posar aviat!

    ResponElimina
  4. Són genials, aquests panets! I dius que són fàcils de fer? M'ho apunto!

    ResponElimina
  5. Ja ho crec que són molt millors que els de compra... res a veure!!
    Petons!

    ResponElimina
  6. Uua, et van quedar perfectes! I això que fer pa a casa és super complicat... Segur que va ser la millor hamburguesa del món ;)

    ResponElimina
  7. Pen-ho probarlos,m`hen gradat molt i m'hen porto la recepta.
    Un petonet molt gran preciosa.

    ResponElimina
  8. Com m' agraden aquests panets casolans, per acompanyar un bona hamburguesa també casolana....

    ResponElimina
  9. Hola,
    Bufff... quina bona pinta fan!!!
    És per menjar el pa sol.
    Salutacions :)

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.