28/6/11

VICHYSSOISE


La clàssica crema de porros i patata anomenada Vichissoise, és un clàssic estiuenc, tot i que també es pot menjar calenta, freda és un gran plat per superar aquestes calors.  A casa la fem sovint, ja que és una crema  molt suau i refrescant.
Vichyssoise:
Ingredients:
-300 gr de porro tallat a rodanxes
-250gr de patata pelada i tallada a trossets
-50 gr d’oli d’oliva
-50 gr de mantega
-200 gr de nata lleugera
-Sal
-Pebre
-Nou moscada
-Porradell o julivert per decorar

 Preparació tradicional:
1-Saltejar els porros amb l’oli i la mantega.
2-Afegir les patates a trossos , la sal , pebre i l’aigua. Bullir aproximadament 20 minuts o fins que la patata estigui cuita.
3-Triturar amb una batedora .
4-Incorporar la nata i la nou moscada.
5-Rectificar el punt de sal i pebre.
6-Si es desitja més líquida afegir més aigua.
7-Servir calenta o freda , decorada amb porradell o julivert.

Preparació amb Thermomix:
1-Posar el porro i programar 4 segons , velocitat 5.
2-Afegir l’oli i la mantega i programar 12 minuts, temperatura Varoma , Velocitat 1.
3-Afegir 200 gr d’aigua i triturar  1 minut , velocitat progressiva 5-10.
4-Posar la patata , la sal i el pebre i l’aigua restant , i coure 20 minuts, temperatura 100 graus, velocitat 1.
5-Esperar a que es refredi una mica i triturar 1 minut , velocitat 7.
6- Afegir la nata i la nou moscada i programar 8 minuts, 90 graus, velocitat 3.
7-  Rectificar el punt de sal .Si es desitja més líquida afegir més aigua.
8-Servir calenta o freda , decorada amb porradell o julivert.

6 comentaris:

  1. A casa també ens encanta la vichyssoise! I tenim els mateixos gotets!! jajajaja
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola,
    Si que és bona si! I ara va molt de gust menjar-la. Petonets

    ResponElimina
  3. Suau, refrescant i molt nutritiva.

    ResponElimina
  4. Un clàssic que a casa triomfa. Jo quan en faig, en congelo en pots individuals i així en tinc per uns mesos. I és que m'encanta i sempre em salva algun dinar...
    Té una pinta estupenda!
    Petonets!

    ResponElimina
  5. Acabo de conocer tu blog de casualidad y me ha encantado, por lo que me quedo de seguidora para poder mirarlo con mas detenimiento, un beso y hasta pronto!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.