10/4/15

ANGEL FOOD CAKE THERMOMIX


Ja fa temps que vaig provar a fer un Angel food cake. És un pa de pessic molt lleuger, ja que porta moltes clares d'ou i molt poca farina i és boníssim.
Aquest cop l'he fet amb la Thermomix. Per fer-lo de manera tradicional teniu la recepta aquí.



 Angel food cake de xocolata

Ingredients:
- 250 gr. de sucre
- 75 gr. de farina de rebosteria
- 40 gr. de cacau en pols sense sucre
- 9 clares d'ou, a temperatura ambient ( jo les he posat pasteuritzades)
- ¼ cullereta de sal
- 1 cullereta de cremor tàrtar
- 2 culleretes d'extracte de vainilla

Procediment amb Thermomix:
1-Preescalfem el forn a 170 graus
2-Posem el sucre en el got de la Thermomix y programem 20 segons, a velocitat progressiva 5-7-10. Reservem en un bol.
3- Col·locar la papallona i afegir les clares, la sal y el cremor tàrtar Programem 5 minuts, velocitat 3½.
4-Després programar velocitat 3½, sense temps  i anar tirant el sucre en pols poc a poc i l'extracte de vainilla.
5-Retirem la papallona i afegim  la farina, mesclada amb el cacau , amb l'espàtula integrant suaument amb les clares.
6- Posem la massa en el motllo “Angel food cake”, sense engreixinar.
7-Coure durant  40-45 minuts , a 170º., aproximadament, o fins quan el punxem amb un punxó surti sec.
8- Un cop cuit, treure del forn i donar la volta al motllo i deixar refredar cap per avall durant 1 hora.
9- Després passem un ganivet per les bores del motllo per desenganxar el pastís de les parets.

10- Un cop fred  decorar al gust i servir amb gelat de vainilla o nata.

3 comentaris:

  1. És el meu preferit però mai l'he provat de fer amb xocolata! Segur que perd el gust tan típic de nube!

    ResponElimina
  2. Jo tambè estic salivant, uummmmmmm!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per les vostres aportacions!
Si voleu contactar amb mi ,podeu escriure’m a: emma.gatzem@gmail.com, i us respondré el més aviat possible.