Ja fa temps que vaig provar a fer un Angel
food cake. És un pa de pessic molt lleuger, ja que porta moltes clares d'ou
i molt poca farina i és boníssim.
Aquest cop l'he fet amb la Thermomix. Per fer-lo
de manera tradicional teniu la recepta aquí.
Angel food cake de xocolata
Ingredients:
- 250 gr. de sucre
- 75 gr. de farina de
rebosteria
- 40 gr. de cacau en
pols sense sucre
- 9 clares d'ou, a
temperatura ambient ( jo les he posat pasteuritzades)
- ¼ cullereta de
sal
- 1 cullereta de cremor tàrtar
- 2 culleretes
d'extracte de vainilla
Procediment amb
Thermomix:
1-Preescalfem el forn a 170 graus
2-Posem el sucre en el
got de la Thermomix y programem 20 segons, a velocitat progressiva 5-7-10. Reservem en un bol.
3- Col·locar la papallona i afegir les clares, la sal y
el cremor tàrtar
Programem 5 minuts, velocitat 3½.
4-Després programar velocitat 3½, sense temps i anar tirant el sucre en pols poc a poc i l'extracte de vainilla.
5-Retirem la papallona i afegim la farina, mesclada amb el cacau , amb l'espàtula integrant suaument amb
les clares.
6- Posem la massa en
el motllo “Angel food cake”, sense engreixinar.
7-Coure durant 40-45 minuts , a 170º., aproximadament, o
fins quan el punxem amb un punxó surti sec.
8- Un cop cuit, treure
del forn i donar la volta al motllo i deixar refredar cap per avall durant 1
hora.
9- Després passem un
ganivet per les bores del motllo per desenganxar el pastís de les parets.
10- Un cop fred decorar al gust i servir amb gelat de vainilla
o nata.
Salivant de plaer... he he he.
ResponEliminaÉs el meu preferit però mai l'he provat de fer amb xocolata! Segur que perd el gust tan típic de nube!
ResponEliminaJo tambè estic salivant, uummmmmmm!!!
ResponElimina